Három nemzetközi versenyen is indultak 2023 május utolsó napjaiban a PSN Zrt.- Pécsi Sportiskola triatlonosai. Bicsák Bence a Calgariban rendezett világbajnoki sorozat állomásán remek futással, második magyarként a 17. helyen ért célba. Kovács Márton Soma Tunéziában, Afrika Kupa futamon versenyzett, ahol az elit férfiak mezőnyében 20. helyen végzett. A lengyelországi Olsztyn-ban pedig Soós Gergő Gyula képviselte sikerrel az egyesületet, és az előkelő 8. helyen zárta a junior Európa Kupa futamot.

Múlt hétvégén folytatódott a Triatlon Világbajnoki Sorozat Cagliariban. A versenyen Bicsák Bence remek futással (29:30 perc 10 km-en), második magyarként bekerült a top 20-ba és a 17. helyen ért célba.

 “A rajt után hamar nehéz helyzetbe kerültem. Sikerült kiúsznom a belső oldalra, de az egész mezőny még tovább nyomott minket arra, úgyhogy sokkal többet úsztam, nem tudtam lábvizet fogni és utolsónak értem a bójákhoz. Valahogy feljebb küzdöttem magam, és nem sokon múlt, hogy el tudjak tekerni a nagy első bollyal. Most egészen rendhagyó módon két nagy részre szakadt a mezőny, elöl körülbelül 25-en, mi nagyjából ugyanannyian hátul. Sajnos nem tudtunk közeledni, mert nem dolgoztunk jól össze, csak páran vitték a bolyt. Ma nem voltam erőben bringán, végig szenvedtem, hányingerem volt, közel voltam hozzá, hogy kiálljak. A futás is nagyon nehezen indult, de aztán egyszer csak történt valami. Apukám itt szurkolt nekem, és a lábaim könnyebbek lettek, utolértem a többieket, Blummenfelttel váltva vezettük a bolyt. Persze nehéz volt, mert úgy láttam, hogy a top 20-ra nincs esélyünk. Végül mégiscsak lett, és végül a 17. helyen értem be, 29:30-as futóidővel. Ennek nagyon örülök, és annak is, hogy nem adtam fel, tovább küzdöttem. Kis lépéssel ismét közelebb lettem a célhoz” – részletezte Bicsák Bence.

Ugyanezen a napon Kovács Márton Soma Tunéziában, Yasmine Hammamet városában vett részt Afrika Kupa futamon, ahol az elit férfiak mezőnyében nagyon jó versenyzéssel 20. helyen végzett értékes világranglista pontokat szerzett a jó szereplésével. Márton egy versenytársának sajnálatos sérülése miatt került a rajtlistára, ezért konkrét versenyre hangolás nélkül, edzésből vágott neki a megmérettetésnek és kiválóan teljesített.

Szintén május 27-én szombaton a lengyelországi Olsztyn-ban Soós Gergő Gyula képviselte sikerrel a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola színeit junior Európa Kupa futamon. Kiváló úszás és kerékpáros versenyzést követően az elsők között indult az 5 km-es futásra, ahol a nagy meleg és az addigi nagy tempó ellenére, jó futást produkálva érkezett meg a célba az előkelő 8. helyen.

Gratulálunk a versenyzőknek!

Forrás: psnzrt.hu