Elég furcsa üzeneteket kaptak a szülők a KRÉTA rendszeren keresztül. Nem az iskola vagy a tanárok küldték, hanem az Államadósság Kezelő Központ, akik arra bíztatják a szülőket, hogy vegyenek magyar állampapírt.

A Telexnek több olvasó is beküldte az üzenetet, amit kaptak, eszerint „minden ballagást/tanévzárót nagy készülődés előz meg, hiszen szeretnénk maradandót ajándékozni gyermekeinknek”. Erre kiváló megoldás lehet az ÁKK szerint a magyar állampapír, amit akár ajándékba is lehet adni, vagy a ballagásra kapott összeget ebbe fektetni. „Lepje meg gyermekét vagy saját magát magyar állampapírral!” – zárul a levél.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, május végén új állampapírszabályok jelentek meg. A kormány célja, hogy a magyar állampapírok felé terelje a megtakarításokat. Ennek megfelelően egyre több helyen jelenik meg szabályozás ennek kapcsán, a bankoknak például tájékoztatniuk kell arról, mennyit buktak azok, akik nem állampapírba fektették a pénzüket. Illetve egyes befektetési alapoknak is kötelező lett állampapírt vásárolni.