A Balatonföldvári Kilátó galériában június 24-től augusztus végéig lehet megtekinteni és megvásárolni a program alkotásait.

Tavasszal második alkalommal indult útjára a Fine Art Hungary – Az év műtárgya programsorozat, amelynek keretében több mint 200 műből kerül ki év végére az év műtárgya – áll a szervezők közleményében.
    A megnyitón Kriza Zsigmond alapító kezdeményezésére létrejön a Mesterek Fala, ahol bemutatják majd a program legkülönlegesebb  műalkotásait, továbbá az Országút-Madách200 program keretében a Rajzoltunk egy műalkotást című felhívás képeit. Utóbbi a 200 éve született író főműve, Az ember tragédiája színeit mutatja be kortárs alkotók művein keresztül. A művészek között mások mellett Csurka Eszter, Baksai József, Mayer Éva, Milorad Krstic, Szurcsik József és Orosz István alkotásai szerepelnek. A megnyitón lehetőség lesz a hat művész tizenöt alkotásából készült gyűjtői díszkiadás megvásárlására is.


    A június 24-i megnyitón a festményvásár mellett a szolnoki Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál díjnyertes képzőművészeti animációs és dokumentumfilmjeit, mások mellett Rófusz Ferenc, Gulyás Gyula és Babiczky László alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők. – közölte az MTI.

További érdekes, kulturális tartalomért kattintson ide!