Végletekig kiélezett meccsen hatalmas győzelmet aratott a magyar női kosárlabda-válogatott Csehország ellen, ezzel 26 év után ismételten a legjobb 4-be jutottak!

Az első negyedben nem játszott jól a magyar válogatott, sok büntetőt kihagytunk, akcióból sem voltunk eredményesek, mindösszesen 7 pontot szereztünk, igaz, a csehek sem sokkal többet, csak 11-et.

A második 10 percben aztán feljavult a magyar játék, a a tripláink elkezdtek ülni, a csehek viszont nem tudtak kijönni a statikus játékukból. Ezt a negyedet 21-11-es győzelemmel zártuk és hatpontos előnnyel mehettünk a szünetbe.

A harmadik negyedben folytatódott a magyar henger, folyamatosan növeltük az előnyünket, és már 58-41-re is vezettünk 2 perccel az utolsó harmad előtt. Ám ekkor rövidzárlat állt be a magyar csapatnál, és a csehek egy 8-0-ás szériával 9 pontra csökkentették az előnyüket.

A negyedik negyedben egy darabig mindkét csapat nehézkesen támadott, alig szerzett pontot, ám a negyed második felére a csehek lendületbe jöttek, folyamatosan csökkentették a lemaradásukat és 11 másodperccel a vége előtt egy ponttal a vezetést is megszerezték és 60-59-es cseh előnyt mutatott a kijelző.

Ezután úgy tűnt, mindennek vége, amikor eladtuk a labdát, ám miután a bírók visszanézték a felvételt, azt az ítéletet hozták, hogy beleért a labdába egy cseh játékos, így 5.4 másodperccel a vége előtt mi dobhattuk be a labdát, majd egy gyors passz után 3.6 másodperccel a visszavettük a vezetést. Az utolsó másodpercekben a csehek még rádobtak, ám a tripla nem ment be, így maradt a 62-61-es vége!

Ezzel a magyar csapat 26 év után jutott be a legjobb 4 közé. Dobogós helyezést utoljára a 1991-ben, EB-döntőt 1956-ban játszott a női kosárlabda válogatott. Most már ezek közül is reális cél lehet valamelyik (bár még mindig óriási bravúr lenne).