A nyugatról erős széllel, jégesővel érkezett meg a vihar többek között Pécsre is. A fotón is jól látható, hogy máris közlekedési akadályt okozott a városban, az Ifjúság útján.

A meteorológia által előrejelzett zivatarlánc valamivel péntek délután öt óra után érte el az Alpokalját, illetve az Északi-középhegységet, a nyugati vármegyék közül Zalában okozza a legtöbb gondot a vihar – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

A vihar miatti első bejelentések fél hat körül futottak be a katasztrófavédelmi ügyeletekre Pápa, Lovászi, illetve Bátonyterenye térségéből – írták.    

Zalából két óra leforgása alatt több mint három tucat bejelentés érkezett. A hívások a legtöbb esetben leszakadt faágakról, kidőlt fákról szóltak, volt, amikor megbontott tető miatt kérték a tűzoltók segítségét.    

Főleg Nagykanizsán okozott károkat az erős szél, több helyről érkezett bejelentés kidőlt fák miatt, így például a Nagykanizsa és Cserfőhegy közötti úton több fa borult az útra, akadályozva a forgalmat.    

Somogy vármegyében Balatonszemesnél a vasúti felsővezetékre zuhant leszakadt faág, Fonyódon egy megdőlt fa a villanyvezetéket is veszélyezteti.    

Veszprém vármegyében Pápán a strandon szakadt le egy nagy faág, Pétfürdőn a gyalogosokat veszélyeztette egy széthasadt fa.   

Borsod-Abaúj-Zemplénben Múcsonyban és Szuhogyon is kidőlt fa miatt hívták a tűzoltókat, utóbbi helyen az erős szél levitte a focipálya öltözőjének tetejét.

Forrás: mti.hu

Fotó: Facebook/Sebességmérés/útinform:Baranya