Tüntetések és zavargások törtek ki éjszaka Párizs környékén, miután a rendőrség agyonlőtt egy 17 éves fiatalembert – írja a BBC. A fiatal fiú a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott, ekkor érte a mellkasát a végzetes lövés.  Egy Twitteren terjedő videón látható az eset, ezen látszik, hogy egy rendőr fegyvert szegez az autó vezetőjére, majd az elhajt, eközben egy lövés hallatszik.

A Naël M néven emlegetett tinédzser autója ezután beleütközött egy oszlopba. A fiatal fiú a mentőszolgálat segítsége ellenére belehalt a lövés okozta sérülésbe. A lelövésével gyanúsított rendőrtisztet emberölés gyanújával őrizetbe vették.

A Le Monde azt írja, hogy a rendőrök attól tartottak, hogy a fiú feléjük hajt és meg akarja őket sebesíteni. Az autóban egyébként összesen hárman utaztak, a két utas közül az egyiket elfogták, a másik viszont elszökött a helyszínről.

A fiatal lelövése óriási tiltakozásokat váltott ki a Párizstól nyugatra lévő Nanterre-ben. Kedd este tüntetések sorozatára került sor, amelyről szintén készült videó. A rendbontásokat követően 24 embert letartóztattak.

Az eset nagy viharokat kavart, a rendőrség vizsgálatot indított, a család pedig panaszt nyújtott be. Gérald Darmanin francia belügyminiszter pedig sokkolónak nevezte a történteket.

Forrás: 24.hu