Több, mint 10 éve kerül megrendezésre július második hétvégéjén Villányban a Rozé Fesztivál, mely évente több ezer látogatót vonz. Az esemény szinte mindent tartalmaz, amire egy igazi fesztiválozónak szüksége van. A fesztivál területén több koncertet is élvezhetnek a résztvevők, minden este a legjobb zenészek és zenekarok szórakoztatják a közönséget, és garantáltan jó hangulatot teremtenek.

A Villányi Rozé Fesztivál esetében a széleskörű gasztronómiai kínálatról sem kell lemondani! Helyi termelők és éttermek kínálják a finomabbnál finomabb falatokat, amelyek tökéletesen kiegészítik a rozék ízvilágát.

Mindezek mellett hatalmas élmény a Rozé Maraton – bulifutás, mely 3 km-es távon vezet végig a városon, érintve a történelmi pincesort. A verseny egyetlen kötelező eleme, a rózsaszín öltözet és a minél vidámabb kiegészítők.

Programok 2023. 07 07-én, pénteken:

 • 18.30 Megnyitó
  A villányi bor hírnevének öregbítése, minőségének védelme és piaci sikerének elősegítése céljából 1988 évben alakult meg a Custodes Vinórum de Villány Borend, amely szabadfordításban Villány Borőrök Borrendjeként vált ismertté. Több éves hagyomány már, hogy a rendezvény a borrend hivatalos megnyitójával kezdődik. A borrendről bővebben>>
 • 19.00 Pelikán Néptáncegyüttes
 • 20.00 4S Street koncert
  A zenakar 2018-ban alakult Gyergyószentmiklóson. A fiatal együttes a hazai pop-rock egyik legfrissebb képviselője, dalaikban gyakran találkozhatunk folk és indie elemekkel is. Mesélek a bornak című dalukat idén Fonogram-díjra jelölték.
 • 22.00 Honeybeast
  A HoneyBeast platina – és háromszoros aranylemezes magyar akusztikus együttes, mely vegyesen több stílusú rock és funky zenéket játszik. Első nagy sikereit az együttes 2010-ben érte el, majd a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatójának szereplőjeként szerzett országos ismertséget. Honeybeast Paulinával közös dalát, a Tele a szívem című dalt idén Fonogram-díjra jelölték.
 • 23.30 Dj Szatmári és Szakos Andi

Programok 2023. 07 08-án, szombaton:

 • 14.00 Dj Tomi
  Délutáni hangolódás a Villányi Rendezvénytéren
 • 15.00 Rozé szépségverseny, Jelmezmustra Öltözz rózsaszínbe, és legyen Tiéd a legkreatívabb jelmez! Helyszín: Villányi pincesor
 • 15.30 Rozémaraton – Közös bemelegítés
  Készüljünk együtt a bulifutásra egy közös bemelegítéssel a Villányi Pincesoron.
 • 16.00 Rozémaraton – Bulifutás
  Rajt-cél helyszín a Villányi Pincesoron. A 3km-es távon több frissítőpont is található, ahol a rosé fröccs vagy málnaszörp elfogyasztására kihagyhatatlan lehetőség nyílik! Gyere rózsaszínben!
 • 17.00 Eredményhirdetés – Rozé szépségverseny, Legrozébb futó
  Az eredményhírdetésre a Villányi pincesoron kerül sor.
 • 17.30 Tompeti és Barátai
  Tompeti és Barátai vidám műsora az egész családnak szól – gyerekeknek, felnőtteknek, gyerekes felnőtteknek és felnőttes gyerekeknek – egyszóval mindenkinek. 
 • 19.00 Villányi Ifjúsági Fúvószenekar
  A koncertre a Villányi Rendezvénytzér színpadán kerül sor.
 • 19.30 Pecsétgyűjtő eredményhirdetés
  A Villányi Rozé Fesztivál hivatalos útlevele! 1 rozé = 1 pecsét, gyűjts belőle minden részt vevő pincészetnél!
 • 20.00 Brains
  A Brains Magyarország egyik sikeres, elektronikus zenét játszó koncertzenekara: nagyszínpados fesztiválfellépéseik és országszerte telt házas klubkoncertek jellemzik őket. Két éve már jártak nálunk, most újra ellátogatnak hozzánk! Addig is hallgassátok meg legfrissebb dalukat itt>>
 • 22.00 ValMar
  Peti és Milán 2018-ban alapították meg a VALMAR duót, debütáló kislemezük is ebben az évben jelent meg. Az első nagyobb áttörést a Manuel és Bruno x Spacc közreműködésével készített Visz a vérem című dal jelentette, ami a legnagyobb videómegosztó portálon mára már átlépte a 11 milliós megtekintést. Ezt több sikeres együttműködés is követte, dolgoztak a Hősökkel, a Wellhelloval, Nemazalánnyal, Sofival, Pixával és Jaurival is. 2022 Áprilisában mutatták be karrierjük eddigi legnagyobb slágerét, a Szikora Róberttel közösen készített Úristent, ami kevesebb mint egy hónap alatt átlépte a 6 milliós megtekintést, és az egész országgal megismertette a srácok nevét. Dalukat idén Fonogram-díjra jelölték.
 • 23.30 Pepe Video Disco

Forrás: villanyiborfesztivalok.com