Szerdán már a kora hajnali órákban kialakulhat csapadék, főleg a térség középső és keleti felében. A záporok mellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A zivatarokat kísérheti felhőszakadás (30-40 mm), jégeső (kisebb méretben, de sok) és szélerősödés (50-70 km/h). Lehetnek olyan területek, ahol nem lesz csapadék, ezért lesz elszórt a jelleg. A hőmérséklet hajnalban 17 és 19 fok között alakulhat.

Délután kisebb szünetek ugyan lehetnek, de várhatóan szerdán kora este egy összetett csapadékzóna vonul végig térségünkön. A záporok mellett zivatarokra is kell számítani. Itt többfelé kell készülni hevesebb csapadékgócokra és nagyobb területet is érinthetnek a zivatarok. A hőmérséklet maximuma 27 és 29 fok között alakulhat, de a csapadékosabb területeken ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön reggel készülnünk kell elszórt záporokra, majd javarészt az ország középső és keleti felére húzódik a nedvesebb, labilisabb levegő. A hőmérséklet minimuma 16 és 18 fok közé csökken. Délelőtt többfelé tornyosulnak a magasba a gomolyfelhők és még mindig számolni kell kisebb záporra, kis eséllyel egy-egy zivatarra.

Forrás: Meteo Mecsek