Baranya megye térségében, pénteken is még változatosabb, mérsékeltebben meleg idő várható. Az északkeleti határvidéken eleinte erősen felhős égbolt mellett záporok, zivatargócok is előfordulnak. Az ország túlnyomó részén viszont napos és mérsékelten felhős időszakok váltakozása a jellemző. Keleten még erős É-i szél fúj, másutt mérsékelt légmozgás várható. -Írta meg az EUMET
Délelőtt északkeleten elgyengülnek, illetve kelet felé elvonulnak a zivatargócok. Országszerte változóan napos idő alakul ki méréskelt felhősödésekkel. Elszórtan, elsősorban a középső országrészben előfordulhat rövid ideig tartó záporeső, de nem lesz jellemző a csapadék.
Estére lecsökken a felhőzet, ekkor már csak a Tiszántúl térségében valószínű említést érdemlő felhőzet. Csapadék sehol sem várható. A keleti határvidéken, este még élénk szél fúj, de fokozatosan ott is mérséklődni kezd a légmozgás.
Éjszaka zömében csillagfényes, keleten mérsékelten felhős, nyugodt időjárás várható.
Keleten is legyengül a légmozgás. Friss, a szélvédett völgyekben hűvös lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
péntek reggel 16,
péntek délután 26,
szombat reggel 16 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Szombaton reggel, délelőtt, a keleti megyék fölött még lehet mérsékelt, szakadozott felhőzet, de alapvetően napos, zömében felhőtlen vagy gyengén felhős égbolt ígérkezik. A friss reggelt követően gyorsan emelkedik a hőmérséklet. A maximumok 30 fok közelébe, helyenként a fölé várhatóak. Keleten kissé még élénk, másutt gyenge légmozgás valószínű.

– Vasárnap országszerte napsütéses, csapadékmentes, tovább melegedő strandidőben bízhatunk. A maximum hőmérséklet már többnyire 30 fok fölé várható.