Vajon a nagy melegben van olyan desszert a fagyin kívül, amit szívesen fogyasztunk?

Amikor nagy a meleg nem szívesen kapcsoljuk be a sütőt. De a családnak, főleg a gyerekeknek akkor is van igényük valamilyen finom csemegére. Ezeknek a kívánságoknak a kielégítésére tökéletesek a különféle gyümölcssaláták, hidegen készült túró, vagy joghurt torták is. De a bátrabbak előtt -akik vállalkoznak mégis a sütő bekapcsolására- a lehetőség adott valamilyen gyümölcsös finomság megalkotására.

A gyümölcssaláta receptje is nagyon egyszerű lehet. Összevágjuk a rendelkezésre álló friss gyümölcsöket, befőtteket és ízlésünk szerint ízesíthetjük, mézzel, cukorral, joghurttal, citrommal. Jó lehűtve nagyon ízletes, nyári desszert.

Az interneten számos recept található, de bizonyára otthon is van mindenki családjában, valamilyen jól bevált leírás. Hiszen ismerős a mondás, mely örök: Ahány ház, annyi szokás!

A gyerekek egyik kedvence sok családban az almás pite, mely télen nyáron fogyasztható, de rengeteg más almával készült sütemény is ismert. Persze a piték nem csak almából, hanem körtéből, meggyből, barackból, vagy más idény gyümölcsből is készülhetnek. Persze azért ne feledkezzünk meg a mákos, diós vagy túrós verziókról sem.

További érdekes tartalmak a Bahíren!

Jó étvágyat kívánunk!