Baranya megye térségében, hétfőn a kánikula tovább erősödése, a fülledtség fokozódása várható. A maximum hőmérséklet helyenként elérheti, kisebb eséllyel kissé meg is haladhatja a 35 fokot! – írta meg az EUMET
Délelőtt és még a délután első felében is többnyire eseménytelen, napsütéses idő várható, de délután, elsősorban északon erőteljesebb gomolyfelhő képződés valószínű.
A késő délutáni óráktól kezdődően kedvezővé válnak a légköri feltételek szórványosan előforduló, de helyenként heves zivatarok kialakulásához. A heves zivatargócokat felhőszakadás, jégeső és viharos kifutószél kísérheti! Ilyen vihargócok országszerte kialakulhatnak, de a nyugati és keleti országrészben látszik nagyobb, míg a Duna-Tisza közén kisebb esély rájuk. Szórványos csapadék várható, azaz maradnak bőven csapadékmentes területek is.
Az esti órákban és az éjszaka első felében még labilis légköri helyzetben számolni kell további szórványos, de heves zivatarok kialakulásával. Előreláthatólag az északról dél felé mozog a labilis légtömeg és vele együtt a zivatarok is. Észak felől kezd megnyugodni a légkör. Éjfélt követően már többnyire nyugodt időre, csökkenő felhőzetre van kilátás. Enyhe és kissé fülledt lehet a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
hétfő reggel 18,
hétfő délután 35,
kedd reggel 18 fok körül alakul.

Forrás: EUMET