Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a Piedone filmeket: a nápolyi nyomozót bemutató, Bud Spencer főszerepével futó filmsorozat már a nyolcvanas évek óriási népszerűségnek örvendett és az egyes részeket a mai napig vetítik. Talán ezért sem meglepő, hogy az olasz filmgyártás megpróbálja újra előhozni a témát.

Az IGN Hungary cikke alapján a Sky Italia az a Comcast tulajdonában levő olasz televíziós platform, amelynek támogatásával elkészül az új Piedone-sorozat. A főszerepet egy Bud Spencerhez testalkatában hasonló olasz színész, az 1986-os születésű Salvatore Esposito veszi át, aki többek között a Fargo és a Gomorra című sorozatokban szerepelt. Azonban nem a Piedone főhősét, Rizzo felügyelőt formálja meg, hanem egy bizonyos Vincenzo Palmieri nyomozót, aki sok év után visszatér Nápolyba, hogy szembe nézzen a múltjával. Rizzóhoz hasonlóan Vincenzo is pisztolyok helyett az öklét használja fegyvernek, úgyhogy méltó utódja lehet a legendás felügyelőnek, mert hogy az ő utódja lesz a sztori szerint is.

Ez a sorozat is Piedone címen fog futni, ami mondjuk azért lehetséges, mert Bud Spencer hősének ez a beceneve vagy gúnyneve volt, szóval tovább örökíthető. A szériát Peppe Fiore (Az ifjú pápa) írta, négy megrendelt epizódját Alessio Maria Federici (Mindenki azt akarja) rendezte.