2 nappal ezelőtt Barkóczi Csaba egy posztjában fogalmazott meg kritikát Kóbor Józsefről. A lényege az volt, hogy miközben „Brüsszelbe kirándult” a Régiók Bizottságának az ülésére, nem osztotta meg a gondolatait a migránskvóta kérdésében.

Barkóczi bejegyzésének már az alapfelvetése is agyrém. A július 6-i ülés témája – ahogyan arról írtunk is – az EU bővítésének a lehetősége volt és nem a migránskvóta. Így semmi sem indokolta azt, hogy ebben a témában bárki felszólaljon. És ezt nem csak én gondolom így, hanem a Régiók Bizottságának több Fideszes képviselője is. Ők ugyanis szintén jelen voltak ezen az ülésen és szintén nem érezték fontosnak, hogy a migránskvóta ügyében felszólaljanak. Érdekes módon ez már nem lépte át a helyi Fidesz ingerküszöbét…

Keresztes László Lóránt a közösségi oldalán nyílt levélben válaszolt a helyi Fideszes képviselőknek. Ebben egyrészt szembesítette őket Barkóczi hazugságával, másrészt felelevenítette, hogy ők mit tettek, illetve mit nem tettek ebben az ügyben.

„Abban tökéletesen egyetértek, hogy minden erővel küzdeni kell a kötelező (migrációs) elosztási kvóták ellen, és a bevándorláspolitikát nemzeti hatáskörben kell tartani. DE

  • mit tettek Önök, amikor a kormány PÉCS mellé, Martonfára menekülttábort akart építeni (2015 nyarán), és mi a döntés ellen tiltakoztunk?
  • miért nem szólaltak fel a letelepedési kötvények ellen?
  • miért nem tiltakoztak, amikor a kormány idén kiengedte a börtönből az embercsempészeket?
  • miért hallgatott a pécsi FIDESZ, amikor a Parlamentben 2018 és 2019 között azért küzdöttem, hogy végre vonja vissza a kormány a martonfai táborról szóló rendeletet?”

Önök hazudnak mai posztjukban is, és ezt jól tudják. De ha már hazudnak, szembesüljenek itt is a valósággal: amikor e kérdésekről folyt a vita a Régiók Bizottsága ülésén, a testület tagjaként 2017-ben világossá tettem, hogy NEM támogatjuk az elosztási kvótákat, Európa külső határait meg kell védeni, az illegális migrációt meg kell állítani.

De azt is elmondtam, és elmondom, amikor csak tehetem: amint az európai politikai elit, úgy a magyar kormány sem beszél a migrációt kiváltó legfontosabb okokról, az éghajlatváltozásról, a vízhiányról, a mezőgazdasági termelés lehetőségeinek csökkenéséről.” – fogalmazott a képviselő.