A Siklósi Hírek mai írásában számolt be arról az örömteli hírről, hogy a jövő hónapban Budapesten megrendezésre kerülő cselgáncs Mesterek Kupáján Szász Hanna is Magyarországot fogja képviselni. Huszonkét dzsúdós képviseli majd a magyar színeket a Papp László Sportarénában augusztus 4. és 6. között megrendezésre kerülő cselgáncs Mesterek Kupáján, amely az idei legtöbb pontot adó olimpiai kvalifikációs verseny lesz.

A World Masters kifejezetten a világranglista legjobbjai számára rendezett esemény, amelyre minden súlycsoportból a legjobb 36 versenyző kap meghívást.

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) szakmai bizottság rendezőként súlycsoportonként két versenyzőt indíthat. A technikai igazgató, a két szövetségi kapitány és a két junior keretedző a fennmaradó helyeket a legjobbnak ítélt versenyzőkkel töltötte fel. A csapathirdetés alapján két női súlycsoport kivételével minden kategóriában lesz magyar induló.

A nők 57 kilogrammos súlycsoportjában a Siklós SE versenyzője, Szász Hanna is helyet kapott.

A Mesterek Kupáját 2010-ben hívták életre, azóta két kivétellel minden esztendőben megrendezték. Kezdetben minden súlycsoportban a világranglista legjobb 16 dzsúdósa kapott rá meghívást, 2019 óta azonban már a súlykategóriák legjobb 36 sportolója, valamint minden súlycsoportban a házigazda két képviselője is tatamira léphet.

A sportágban kétéves versenysorozat során lehet kiharcolni az olimpiai indulás jogát, az első esztendő eredményei ötven százalékban, a másodiké száz százalékban számítanak. Így fordulhat elő, hogy idén a budapesti Mesterek Kupája több kvalifikációs pontot ad, mint a májusi világbajnokság, amelyre még a kétéves ciklus első évében került sor.

Már maga a részvétel is sokat ér, ezért az indulásnál rögtön kétszáz világranglista pontot kap minden jelenlévő, a pontozás pedig megközelíti a világbajnokságét.

Olvasható Siklósi Hírek írásában a Siklós SE versenyzőjének, Szász Hanna sikere, aki a Mesterek Kupáján kiharcolhatja magának a helyet az olimpián való indulás jogát.

Eredeti írást a Siklósi Hírek oldalán olvashatja.