Egy 15 éves helyi fiú, egy rokonától engedély nélkül elvitt autóval kocsikázott Dombóváron pénteken éjjel három óra körül.

A Kórház utcában egy balra ívelő kanyarba túl nagy sebességgel érkezett, és elveszítette uralmát a jármű felett. A kocsi lesodródott az útról és a vízelvezető árokba csapódott, majd felborult.

Az autóban a balesetet megelőzően a sofőrön kívül három tinédzser utazott. Közülük ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. A kocsi sofőrjének, a 15 éves fúnak jogosítványa – korából adódóan – nem volt.

Emiatt ellene emiatt szabálysértési eljárás indul engedély nélküli vezetés miatt. A fiatalnak felelnie közúti baleset gondatlan okozásáért is. Emellett jármű önkényes elvétele bűntett miatt is büntetőeljárás indult ellene, mert engedély nélkül vitte el rokona autóját.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint az elmúlt 72 órában a vármegye útjain 20 baleset helyszínén intézkedtek az egyenruhások. Öt sérüléssel, 15 pedig anyagi kárral végződött. A balesetekben kilencen sérültek meg, négyen súlyosan, öten pedig könnyebben.   

Forrás: police.hu