Komoly közlekedési gondot okozott az árokparti tűz az 5802-es út mellett, amelyhez a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói vonultak ki.

Tikkasztó melegben kapták a riasztást 2023. július 16-án 17 óra 37 perckor, hogy a Szabadszentkirály felé vezető út melletti füves terület ég.

A nyári hőségben, az ilyen út melletti tüzek komoly veszélyt jelentenek a közlekedésben résztvevőknek, és az utak melletti mezőgazdasági területeknek is. Sajnos ilyen égetésből már volt Szigetvár térségében halálos baleset, amikor a füst miatt egy motoros halálos sérülést szenvedett. A tűz tovaterjedése esetén bizonyos esetekben a lábon álló gabonatáblák is veszélynek vannak kitéve.

Szerencsére most ilyen katasztrófa nem következett be, de a közlekedési balesetek veszélye fent állt – vélhetően egy felelőtlen állampolgár miatt.

A Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói a szabadszentkirályi önkéntesekkel együtt oltotta el a tüzet, a szigetvári hivatásosokra szerencsére már csak az eset regisztrációja maradt.

A tűz nem játék, sőt nyáron ez százszorosan igaz.

Ez volt 2023-ban a 33. regisztrált beavatkozásunk, mely esetszámát tekintve példa nélküli a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület életében.

A bahir.hu például július 15-én számolt be a Kökény külterületén történt tűzről.