Kiki, született Patkó Béla, Máté Péter-díjas énekes, 1957. július 19-én látta meg a napvilágot Budapesten. Zenei tanulmányokat a Vasutas Zeneiskolában végzett, Ákos Stefi és Sebestyén Erzsébet magántanárnál.

Budaörsön nevelkedett innen indult el énekes karrierje, amikor az Óceán együttes új énekest keresett.

Az Óceánból, Nino-vá alakult zenekar után következett az Első Emelet zenekar. 1987-ben, Demjén Ferenc „Mondd Love”című dalában vett részt, több előadóval együtt. Ezután kereste meg a Magneoton, akik felajánlották neki a Filmslágerek Magyarul lemezein való részvételt, melyek abban az időben, a legnépszerűbb és a legnagyobb példányszámú kiadványok voltak. Ezeken a albumokon, többek között Zoltán Erikával, valamint Gergely Róberttel, Jakab Györggyel és Zámbó Jimmyvel is énekelt.

A Filmslágerek sikerén felbuzdulva, Zoltán Erikával egy Karácsonyi CD-t készítettek, amely 1994-ben jelent meg.

„Szerelemsztrájk” című szólóalbuma 1995-ben jelent meg, melyen Bogdán Csaba szerzeményei hallhatóak. A lemez legismertebb dala az „Éretlenek”, amely ugyanazon című televíziós filmsorozat betétdala volt.

A rádiózást 1998-ban kezdte el. Először In-team, majd Est-beszéd – címmel vezetett beszélgetős műsort a Juventus rádióban. Itt hozta össze a sors Várkonyi Attilával, akivel megalakították a Csütörtök 12 formációt.

2005 óta, a Művészetek Palotája külsős munkatársa.

2006, a Hangár című könnyűzenei műsor, szakértő-szerkesztője. Ugyancsak 2006 óta, a Danone TEGY ( Tegyünk Együtt a Gyermekekért Alapítvány ) egyik nagykövete.

Forrás: elsoemelet.hu

Fotó: wikimedia.org