Jagger az angliai Dartford városban született a Livingstone kórházban. Apja, Basil Fanshawe („Joe”) Jagger és apai nagyapja, David Ernest Jagger, tanár volt; anyja, Eva Ensley Mary Scutts egy ausztrál bevándorló, a Konzervatív Párt tagja. Jagger volt az elsőszülött fiú, akit úgy neveltek, hogy apja nyomdokaiba lépjen.

Jagger a Rolling Stonesról szóló, Az Igaz Történet (angol címe: According to the Rolling Stones) című könyvben így nyilatkozik: „Mindig is énekes voltam. Állandóan énekeltem gyerekként. Azon kölykök egyike voltam, akik egyszerűen szerettek énekelni. Némelyik srác kórusokban énekel; mások szeretnek a tükör előtt pózolni. A templomi kórus tagja voltam és hallgatni is szerettem az énekeseket a rádióban – a BBC-n vagy a Luxemburg Rádióban – vagy nézni őket a tv-ben vagy a filmeken”.

Tanulmányait jól zárta a Dartford Grammar School középiskolában, majd a London School of Economics ösztöndíjas hallgatója volt, ám tanulmányait kevesebb mint egy év után befejezte a zenei karrier érdekében.

Diákként Jagger a londoni „the Firehouse” klubot látogatta. 19 évesen énekesként lépett fel ugyanúgy, mint Keith Richards és a Rolling Stones többi tagja, Jagger nem tanulta a zenét, kottát sem tudott olvasni.

1962-ben alapították minden idők egyik legnagyobb hatású rock and roll zenekarát, a Rolling Stonest. Az együttes mind a mai napig aktív, rajongók generációi nőttek fel a zenéjükön. Jagger 80 évesen is aktív, elképesztő állaóképességről téve tanúbizonyságot, hiszen őrületes energiája továbbra sem hagyja cserben.

2002-ben lovagi címet kapott II. Erzsébet királynőtől, amelyet Károly walesi herceg adott át.

Forrás: Wikipedia