A 64 éves férfi három embert agyonlőtt a bajor Langweid egyik társasházában, tett mindezt az után, hogy összeveszett a szomszédsággal. – adta hírül a 24.hu.

A hármas gyilkosságot követően a megvadult ámokfutó még két embert megsebesített, mielőtt a szörnyű tettének közelében elfogták a rendőrök.

Az esetről jelenleg annyi tájékoztatást adott ki a német szövetségi rendőrség, hogy az első vizsgálatok szerint a gyilkosságok előzménye egy szomszédok között kialakult veszekedés volt. Az áldozatok és a tettes ugyanabban a társasházban laktak, és a 64 éves férfi ott kezdett ámokfutásba, ahol maga is együtt lakott a későbbi áldozatokkal.

A hírek arról szólnak, hogy a férfi ámokfutása kezdetén először is agyonlőtte a három szomszédját, egy 49 és egy 72 éves nőt, és egy 52 éves férfit. 

A szörnyű cselekedet után pedig fogta magát és átment a másik házba, ahol egy 32 éves nőt és egy 44 éves férfit lőtt le. Mindkét sérültet kórházba vitték, és szerencsére ők nincsenek életveszélyben.

A 64 éves ámokfutó második tettének oka eddig még ismeretlen. Egyelőre azonban annyit lehet tudni a második áldozatokról, hogy az elkövető a lakókörnyezetéből őket is ismerte.

A 64 éves férfit a rendőrség péntek este jelentősebb ellenállás nélkül, az autójában vette őrizetbe. Még a hétvégén megkezdik a bajor ámokfutó alapos rendőrségi kihallgatását.