A Napizza tulajdonosaival régebben már készítettem interjút. Akkor úgy mutattam be a helyet, mint egy pizzéria és egy balkáni étterem elegye. Az elmúlt időszakban azonban, amikor rendelni akartam tőlük, akkor rendre csak a Pizzákat láttam az étlapon. Nemrég azonban néhány pljeskavica alapú „hamburgert” is találtam, ami felkeltette az érdeklődésem, hogy kipróbáljam. Erre lehetőséget adott egy hétvégi esemény, ahol kollektív pizzarendelést szerveztem, így a pizzák mellé becsempésztem magamnak ezt a burgert is.

Először is egy óriási piros pont annak az pultosnak/diszpécsernek, akivel beszéltem. Ugyanis amikor mondtam, hogy rendelni fogok, azzal kezdte, hogy nagyon nagy a forgalom és csak 2 óra múlva érnek ide. Így ha gyorsan kell az étel akkor nem ez lesz a legjobb megoldás. Én nagyon szeretem, ha ezt elmondják, van, amikor tényleg siet az ember, és nem fér bele egy egy- vagy másfél órás várakozás, ilyenkor nagyon bosszantó tud lenni a késedelem. Úgyhogy ezután letettem a telefont és konzultáltam a többiekkel, hogy jó lesz-e így is. Végül mindenkinek megfelelt, így ennél maradtunk. Ehhez képest egyébként kb. 80-90 perc alatt megjött az étel, ami a kétórás jóslattal számolva kifejezetten jó.

Ez az étel nem egy menü, csak egy sima hamburger, amiben pljeskavica, dupla cheddar sajt, szárított paradicsom, saláta, és remoulade van. A buci kellemesen édes, könnyed volt, alapnak teljesen megfelelő. A hús viszont nálam a kiemelkedő kategóriába esik, benne voltak azok a balkáni ízek, amiket szeretek, de nem éreztem túltoltnak sem, ami sok olyan helyen, ahol ilyen ételeket kínálnak, jellemző.

Szintén nagyon jó összhangot adott a dupla cheddar sajt, és a stárított paradicsom, egyik inkább az édesebb, a másik savanykásabb irányba vitte el az ételt, a kettő együtt meg egy igazi ízorgia volt. Maga az egész étel meg kifejezetten – a szó jó értelmében – krémesnek tűnt, nem tudom, hogy volt az ételben krémsajt, ami nem szerepelt az étlapon vagy a remoulade adta-e meg neki ezt az állagot, de nagyon működött. Maga a remoulade is az édeskésebb vonalat vitte tovább, a saláta meg egy kis frissességet adott.

Összességében nekem ez az étel egy minden igényt kielégítő fogás volt. Az egyetlen kritika, amit meg tudnék fogalmazni, az talán az ára. 3.300 forint magában a burgerért lehet, hogy az a kategória, ami egyesek ingerküszöbét átlépi, főleg azért, mert bár a mennyiség nem volt kicsi, azért óriásinak sem nevezném (jól lehetett vele lakni persze). Szóval ezt mérlegelnie kell mindenkinek, hogy kifizeti-e ezt a főételeknek megfelelő árat egy burgerért. Viszont aki megteszi, nem fogja megbánni, mert amint mondtam, ízben tökéletes volt.

Cím: 7623 Pécs, Megyeri u. 4.

Telefon: (30) 630 7555

E-mail: adria.special@gmail.com

Facebook-elérhetőség itt.