Két magyar művész is szerepel a kiválasztott tíz előadó között, akik az Upbeat platform legjobbjai lehetnek

Két magyar művész is szerepel a kiválasztott tíz előadó között, akik megkaphatják az Upbeat zenei platform Best New Talent Díját szeptemberben

    Magyarországot Deva és az Erdőfű Zenekar képviseli az európai feltörekvő világzenei tehetségek csapatában. A zenekarokat mentorálással, fellépési és szakmai lehetőségekkel támogatja az Upbeat. A nyertes szerepelhet a népszerű Blogothéque videosorozatban, a Take Away Show-ban és felléphet a szkopjei PIN Showcase és Konferencián, támogatást kapva így nemzetközi karrierjének beindításához – olvasható a közleményben, amelyből kiderül, hogy a szakmai zsűri csaknem száz produkció közül választotta ki a legjobbakat.
    Az európai showcase fesztiválokat összefogó Upbeat a fősodortól eltérő, saját nyelven előadó és saját kulturális gyökerekből táplálkozó előadókat támogatja.
    A kivételes megjelenési lehetőségekkel járó díj odaítéléséről a közönség dönt.
    Az Upbeat – a Hangvető vezetésével – a Kreatív Európa program által támogatott első olyan projekt, amelyet magyar cég koordinál. A projekt küldetése, hogy a világzenei piac feltörekvő tehetségeit támogassa. A 2022 augusztusában elindított projektben 14 európai fesztivál vesz részt, köztük a Tallinn Music Week, a Budapest Ritmo, vagy a WOMEX.

További érdekes tartalmak: BAHÍR!

Forrás: MTI