Ingyenes, piknik-jellegű kreatív amatőr esemény a 7. Kishárságyi Romkastély Piknik. Az összművészeti piknik a kishárságyi Zichy kastélyban kerül 2023-ban is megrendezésre. A pikniken festmények, grafikák, fotók, fényfestés, versek, színdarabok, koncertek élvezhetők augusztus 11-12-én. A rendezvény ingyenesen látogatható.

PROGRAMOK:

Augusztus 11, péntek:

Az esti órákban Víg Mihály akusztikus spontán jam a Zichy-kastélyban.

Augusztus 12, szombat:

10 órakor Jóga Barna Gáborral

11 órakor Hangtálterápia Tabi Péterrel

13 órakor Film a kiterjesztett mozi perspektívái (expanded cinema) – Fekete Róbert vezetésével

15 órakor Szakrális körtánc Vadvirággal

16 órakor A három pösze lányszínház – magyar népmese feldolgozás, vígjáték

17 órakor Teatro Magico vándormutatványos társulat

18 órakor Baltazár III. színház – mikrodráma

18.45 Tombola

19.30-től koncertek:
– Lukács Melinda dalest
Lukács Melinda, Tóth Gábor, Pomázi Attila

– Dibur beg a Döbbieg
Nagy Dániel, Csabai Sándor István, Bék Timur

– R&R – II. Emelet front dalok a Kastélyban
Rajczy Lajos, Rajczy Román

23.00 Tűzszínház

Helyszín: Kishárságy, Baranya megye, Zichy-kastély
https://goo.gl/maps/GkjjhygkjxpFLPoP6
Parkolni a piknikre érkezők az utcán tudnak majd, ami ingyenes.
Aki egész napra érkezik a 7. Kishárságyi Romkastély Piknikre, annak fontos információ, hogy a szervezők felhívják a figyelmet az önellátásra. A Kishárságyi Romkastély Piknik egy közösségi rendezvény piknik jelleggel, ahol megvendégelik  a résztvevők egymást, ha úgy alakul.

A helyszínen nincs étel és italárusítás, de a közelben beszerezhető. A legközelebbi kisbolt például 30 méterre van a kastélytól, ami talán nyitva lesz a rendezvénytől 2 km-re a szomszéd faluban, Somogyhárságyon is található egy bolt, ez szombaton 19 óráig lesz nyitva. Többen is fognak bográcsozni, sütni-főzni, összehordanak italokat, pogácsát, süteményt, kenyeret, savanyút, zöldséget, gyümölcsöket és erre bíztatják a látogatókat is, de semmiképp ne essen senki túlzásba, mérje fel mindenki jól a maga és a közvetlen társasága várható fogyasztását és ne készüljön többel, hiszen nem jó dolog ha a sok étel a végén a szemétbe kerül. Hűtő korlátozottan mennyiségben lesz.

A Piknik területén csak az arra kijelölt tűzrakó helyeken szabad tüzet gyújtani, illetve gázpalackot használni. A tüzeket tilos felügyelet nélkül hagyni és a főzés után a tűz illetve parázs elfojtásáról pedig mindenkinek gondoskodni kell. Ha bográcsozni fog, vigyen magával 1-2 vizesvödört is!

Áram lesz, de elosztóból és hosszabbítóból sosem elég, ezért ha szükséged van rá a legjobb ha hozol magaddal. A parkban lehet sátrazni, vagy a kastélyban tudsz fedett helyen, földön aludni. Hozd magaddal, amire szükséged van ehhez, például matracot, hálózsákot.

WC, mosdó és ivóvíz a közelben van, úgy körülbelül 150 m-re található.

A részvételnél szintén fontos tudni, hogy a kastély magánterület, a rendezvényt a tulajdonos tudtával és hozzájárulásával tartják. Ezért felhívják a figyelmet, hogy az épület több éve lakatlan, állagmegóvási munkálatok is csak részlegesen történtek az elmúlt időszakban, ezért kérnek mindenkit, hogy fokozottan ügyeljen saját és látogató társai biztonságára, különös tekintettel a gyerekekre. A fentiek tudomásulvétele mellett a részvétel saját felelősségre történik! A részvétel ingyenes.

Támogatást szívesen fogadnak, ha bárkinek lehetősége van rá, a helyszínen az adománygyűjtőkbe helyezett pénzadománnyal hozzájárulhat a rendezvény költségeihez. Ha más módon támogatná a szervezőket, akkor kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot.

KAPCSOLAT, további INFO kérése: e-mailben: kastelypiknik@gmail.com és a Kishárságyi Romkastély Piknik facebook oldalán Messenger üzenetben