Fantasztikus lehet egy olyan közösség tagjának lenni, amely ilyen gyorsan reagál egy baleset okozta kár enyhítésére, hiszen kétszer ad, ki gyorsan ad. Ahogy ezt a bahir.hu is megírta, augusztus 4-én a Mehninger zenekar a koncertjéről hazafelé tartva súlyos közlekedési balesetet szenvedett.

A Fábián Juli Alapítvány azonnal átérezte a baleset okozta károk súlyosságát, ezért adománygyűjtést szervez a zenekar számára, hogy az összegyűlt összegből pótolni tudják a tönkrement, megsérül vagy megsemmisült hangszerparkjukat.

„Adománygyűjtés a Mehringer zenekar támogatására – a Fábián Juli Emlékalapítvány felhívása A Mehringer zenekar augusztus 4-én pénteken súlyos közúti balesetet szenvedett. A balesetben a zenekar egyik tagja súlyos-életveszélyes, a buszban utazó többi zenész és a stáb tagjai nagyrészt nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A csapat teljes hangszerparkja megsemmisült, koncertbevételeik előre láthatóan az év hátralévő részére kiesnek. Alapítványunk adománygyűjtést szervez a zenekar megsegítésére. Adakozni banki átutalással lehet, a következőképp: Kedvezményezett: Fábián Juli Emlékalapítvány Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18543755-00000000 Megjegyzés: „Mehringer” A kitűzött cél ötmillió forint – a kár jelenleg becsült értéke, a hangszerjavítás és -pótlás, valamint a rehabilitáció költségei. Amennyiben a gyűjtés túllépi az elért célt, a fennmaradó összeggel a zenekar kérésére a Tolna Megye 104 Mentőalapítványt támogatjuk. Az adományozók számára a zenekar egy ajándékkoncertet tervez támogatásukért fejében – ennek részletei még kidolgozás alatt vannak, de hamarosan hírt adunk a konkrétumokról. Várjuk adományaikat, a sérülteknek mielőbbi jobbulást kívánunk!”