Két helyszínen csaptak le 2023. augusztus 7-én a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói két férfira, akik több éve folytattak illegális valutaváltó tevékenységet engedély, bejelentés és pénztár használata nélkül. – olvasható a rendőrség oldalán.

Az 55 éves helyi Cs. Zoltán körülbelül heti rendszerességgel küldött Lentiből, egy távolsági busszal eurót egy 48 éves egyiptomi férfinak Budapestre, aki az átváltott valutát ugyancsak a busszal küldte vissza.

A rendőrök akkor érték tetten a külföldit, amikor a neki küldött – 60 ezer eurót tartalmazó – csomagot átvette a buszsofőrtől a Népligetben, az annak megfelelő összegű forintot pedig átadta. A nála lévő 46 millió forintnak megfelelő készpénzt, valamint a Lentiben élő személynél talált 13 millió forintot érő valutát lefoglalták az egyenruhások.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának nyomozói tetten értek két férfit, akik több éve illegálisan váltották a valutát.

A nyomozók mindkét elkövetőt elfogták, majd kihallgatták őket jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfiakat bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Forrás: police.hu