Kocsis Luca 100 méteres síkfutásban, valamint a kalapácsvető Csatári Jázmin is bronzérmes lett a jeruzsálemi U20-as atlétikai Európa-bajnokságon kedden.    

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Szolnoki MÁV SE 18 éves sprintere a 100 méter döntőjében 11.55 másodperccel végzett a harmadik helyen. Közte és Chelsea Kadiri között célfotó döntött a bronzéremről, végül a célba bevetődő Kocsis egyetlen ezreddel előzte meg német vetélytársát. Az első két hely a briteké lett, Joy Eze 11.39-cel győzött, Renee Regis 11.40-nel ért be másodikként.    

A kalapácsvető lányok fináléjában a VEDAC atlétája az első kísérletére érte el a legnagyobb, 62,47 méteres dobását, amellyel végül megszerezte a bronzérmet. Csatári az utolsó sorozatig ezüstérmes pozícióban állt, azonban a német Jada Julian a hatodik dobásával (62,92) megelőzte. A döntőt a korosztály világranglistájának ciprusi éllovasa, Valentina Savva nyerte 64,69 méterrel. A tizenkettes finálé másik magyar résztvevője, Viszkeleti Villő 58,96 méterrel a kilencedik lett.

Forrás: mti.hu