2023. augusztus 9. – 2023. augusztus 31. időszakban folytatódnak Pécsen a Petőfi Sándor utca Erreth Lajos utca és a Hungária utca közötti szakaszának munkálatai. 2023. augusztus 9-től a Pécs, Petőfi Sándor utca fent említett szakaszán észak felé folytatódnak a szegélyjavítás, marás, nyomvonal helyreállítás és aknafedlap szintbeemelési munkálatok, járdaépítési és –javítási munkálatok.
Felhívják a tisztelt lakosok és a közlekedők figyelmét, hogy a balesetveszély elkerülése és gördülékeny munkavégzés érdekében két alkalommal két napig teljes útzár lesz érvényben az alábbiak szerint:
– az aszfalt marási munkálatok miatt 2023. augusztus 21-én és 22-én;
– az aszfalt kopóréteg építése miatt 2023. augusztus 28-án és 29-én.
A munkálatok idején mind a Garay, mind a Hargita utca keleti és nyugati irányból is zsákutca lesz, a marás idején az említett két keresztutca járható marad. A gyalogos forgalom a felújítással érintett szakaszon az utca két oldalán haladhat. A Hungária utcából balra nagy ívben, a Madách Imre utcába továbbra is be lehet kanyarodni.
A lezárt szakasz a II-es díjzóna B szektorába tartozik. A II. B szektorra érvényes parkolóbérlettel rendelkező Petőfi Sándor utcai lakók a Nagy Jenő utcában parkolhatnak. A Madách Imre utca nyugati oldalán hétfőtől péntekig reggel 7 és este 18 óra között nem engedélyezett a parkolás, míg a keleti oldalán tilos a parkolás.
1. ütem: 2023. augusztus 14. – augusztus 18.
Őz utca: Petőfi utcától a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskoláig terjedő szakaszon kelet-nyugati irányban 2023. augusztus 14-től szegélykő építési, szegélykő javítási, aszfaltmarási előkészítő munkálatok történnek a fejlesztéssel érintett területen.
Felhívjuk a tisztelt lakosok és a közlekedők figyelmét, hogy augusztus 18-án teljes útzár mellett aszfaltozási munkálatok zajlanak a fent említett szakaszon.
2. ütem: 2023. augusztus 18. – augusztus 31.
Őz utca: A PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolától déli irányba a teljes területen
2023. augusztus 18-tól szegélykő építési, szegélykő javítási, aszfaltmarási előkészítő munkálatok történnek.
Felhívják a tisztelt lakosok és a közlekedők figyelmét, hogy augusztus 29-én teljes útzár mellett aszfaltozási munkálatok zajlanak a fent említett szakaszon.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata sajtóközleménye