2023. augusztus 11-én, pénteken lemondta hartai koncertjét a P.Mobil együttes. A lemondásnak egy igen szomorú apropója volt.

A koncert előtti készületek közben Goletz Géza technikus az orgona mellett összeesett és meghalt. Ötvenpercnyi, sikertelen újraélesztési kísérlet után a technikust halottnak nyilvánították. Goletz Géza 40 éven keresztül, teljes szívvel dolgozott a P.Mobil embereként.

„A Géza! Egy intézmény, egy EMBER, egy olyan ember, aki meghatározza és megtestesíti a Mobilosságot, aki egy igazodási pont. Figurája első pillanatban beég mindenkibe örökre, pedig csak önmagát adja, egyszerűen, határozottan, csendesen, nyíltan, egyenesen előre a szemedbe. A végtelenség a meghatározója, végtelen odaadás, végtelen tapasztalat, végtelen erő, végtelen hűség, végtelen kitartás, végtelen szeretet. Egy ilyen emberhez nem kapcsolódhat múltidő, ő mindig itt van, mindig itt lesz a Mobilosokkal!” – írta a P.Mobil weboldalán a frontember Schuster Lóránt.

A zenekar rajongói az első részvétnyilvánítások után azonnal rákérdeztek, hogy ezek után mi lesz a bulikkal, a megvett jegyekkel. A P.Mobil kötelezettségeinek természetesen továbbra is eleget tesz. A következő koncerteket megtartják, a hartait pedig egy későbbi időpontban valamikor bepótolják. Közölte a zenekar a Facebook oldalán.

A tragédia miatt a zenekar a koncert rendezőivel közösen lemondták a hartai koncertet, és a tegnapi, szombati hegymagasi koncertjüket már Goletz Géza emlékének ajánlva megtartották.

„ Ő magától sosem hagyta volna el a P.Mobilt. De most nem kérdezték, csak vitték. Mellőlünk, a színpadról. Ég veled Géza, legyen az álmod szép!” – búcsúzott technikusától a zenekar a közösségi oldalán.