Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága ŐsDráva Látogatóközpontjának összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra, valamint a fesztiválra meghívott művészek, művészcsoportok kreativitására épül.

2023-ban, a VIII. Bőköz Fesztiválon a szervezők 32 helyszínen több mint 100 összművészeti programmal, az irodalom, a zene, a színház, az alkotó- és képzőművészet, a hagyományőrzés, folklór területén koncertekkel, előadásokkal, kiállításokkal, bemutatókkal, színes programokkal várják a nézőket.

Augusztus 18-án Szaporca ad otthont a hivatalos megnyitónak, Presser Gábor, Karácsony János és a Csík zenekar közös fellépésének, Kuzsner Péter orgonaművész koncertjének, illetve ott lép színpadra a Budapest Jazz Orchestra is Náray Erika, Koós Réka és Papp Attila közreműködésével. Az Eperfa Tájházban a négy nap alatt számtalan folklór rendezvény segítségével kaphatnak a vendégek ízelítőt a néptánc, az ormánsági hagyományőrzés, a népi kultúra, népi játékok, kézművesség értékeiből. Az Ős-Dráva Látogatóközpontban egyebek mellett tárlatvezetés, kerékpártúra, népi, természetismereti játékok várnak minden korosztályt.

 Kémesre a Svejk vagyok! című produkció érkezik Mikó István főszereplésével. Besenczi Árpád A helység kalapácsa című komikus eposzt adja elő, a Forrás Színház művészei pedig Lúdas Matyi történetét keltik életre. A Cinema Sense zenekar, a Khelipeske Rom táncegyüttes, Benedekffy Katalin énekművész, valamint Gájer Bálint és zenekara is fellép majd, mind ezek mellett kiállítások, bemutatók várják a közönséget.

Tésenfán pedig Buch Tibor és zenekara, és a Kanizsa Csillagai zenekar muzsikál. Az ormánsági szőttesekből nyíló kiállításnak, illetve Varga Gábor zongoraművész koncertjének is Tésenfa ad otthont.

Drávacsehiben  rockkoncert, utcabál, a Harka Táncegyüttes és Simon Bogi színművész műsora várja a zenét, táncot kedvelő közönséget, miközben akár fel is fedezhetik és be is járhatják az ország legnagyobb szalmalabirintusát. Megcsodálhatják Németh László kerámiagyűjteményét, vasárnap pedig a lavak és a lovassport szerelmesei izgulhatnak a Kettesfogathajtó Országos Bajnokság versenyzőinek.

A felsorolásunk nem telje, a részletes programok megismeréséért keresse fel a VIII. Bőköz Fesztivál honlapját és a közösségi oldalát.