2023. szeptember 7-16. között rendezik meg az idei évben Szigetváron a Zrínyi Napokat.

A baranyai város már lassan kétszáz éve ad otthont az emlékünnepségnek, ami évről évre többféle eseménnyel újul meg a Szigetvárra érkező vendégek számára. 2023-ban is színes programok segítségével emlékeznek a Dél-dunántúli régióban, melynek központi helyszíne a Szigetvári Zrínyi Vár.

Hadijáték, végvári jelenetek, tűzgyújtás, színházi előadások, bábszínház, koncert repíti vissza az emléknapokra kilátogatókat a történelem szegmenseibe. Mindenki számára érdekes és lenyűgöző látványt nyújtanak évről-évre Szigetváron ezek a színvonalas produkciók és izgalmas jelenetek. A hagyományoknak megfelelően a Zrínyi Napok keretein belül több műfaj is bemutatkozik Szigetváron szeptember első hetében.

Természetesen idén is lesznek játszóházak, népi játékok, korhű zenék, táncszínházak, kiállítások és vásárok bőséges felhozatalban a napokon, melyek igazi kikapcsolódást nyújtanak az érdeklődőknek. Mindenkit szeretettel várnak a szigetvári rendezvényre, mely segít megérteni a kor jellemzőit, a gyerekek számára pedig a programok betekintést engednek egy kicsit a történelmünkbe.

A részletes programokat IDE kattintva ismerheti meg.

Egy kis betekintés a 2022-es Zrínyi Napokba.