Több mint ötszáz sorsjegyet kapart le egy somogyi lottózóban dolgozó nő abban bízva, hogy megoldódnak majd az anyagi nehézségei – írja a 24.hu. A Fonyódi Járási Ügyészség a lapnak küldött közlemény szerint nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt állítja bíróság elé a dolgozót.

A közleményben leírják, hogy a nő egy lottózóban dolgozott, amikor anyagi nehézségei támadtak. Ezen próbált meg segíteni azzal, hogy 2021 decembere és 2022 májusa között 573 darab, összesen 1 millió 120 ezer forint értékű sorsjegyet kapart le anélkül, hogy azok árát kifizette volna. A nő a klasszikus szerencsejátékos sikkasztások megoldásában hitt: a nyereményből akarta rendezni a hiányt.

A nő megtartotta az általa lekapart nyeretlen sorsjegyeket is, hogy ne bukjon le. Azokat ugyanis úgy tüntette fel a leltárjelentésekben mintha meglennének. Az asszony ezen kívül 300 ezer forintot el is lopott a lottózó tavaly májusi forgalmából, így összesen közel másfél milliós kárt okozott.

A nő a bűncselekmény felderítését követően együttműködött a nyomozó hatósággal, az okozott kárt pedig teljes egészében meg is térítette. Ennek ellenére nincs lehetőség az eljárás megszüntetésére, mivel a bűncselekmény miatt akár 5 év börtönt is kaphat. Az ügyészség hivatalból vádat emelt a Fonyódi Járásbíróságon, ebben felfüggesztett börtönbüntetést kérnek az asszonnyal szemben.

Forrás: 24.hu