A Félhalmi-holtágból fogott ki egy horgász egy 80 kilós, 217 centis óriásharcsát szombaton – írja az Index. A hatalmas víziszörny több száz óra éjszakázás után akadt Durucz Dávid horgára még augusztus 12-én, szombaton.

A fogásról a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége osztott meg egy bejegyzést, amiben arról írnak, hogy a horgászok legendája szerint a nagyobb Körös-holtágban mázsányi tömeget közelítő óriásharcsákat találni. A szombaton kifogott harcsaóriás pedig ezt tökéletesen igazolja is, hiszen 80 kilóra hízott!

A férfi szerint hatalmas erővel érkezett a kapás, fárasztása félig vízből történt. Durucz Dávid így számolt be az egyesületnek az óriási fogásról:

„2023. 08. 12-én éjszaka a Félhalmi-holtágon sikerült fognom egy feltehetően rekord harcsát. 22:00-kor durrant el a bot, a várva várt kapás hatalmas erővel érkezett. Fárasztása félig vízből történt, de szerencsére a felszerelés állta a sarat. Így egy nehéz fárasztás után sikerült először csak part közelbe terelni, majd még nehezebben kihúzni, ezen vizek csúcsragadozóját. A hal pontos súlya: 80 kg (kereken), hossza: 217 cm. Több száz óra éjszaka előzte meg ezt a fogást.”