Újabb, megdöbbentő részletek láttak napvilágot a két nappal ezelőtti pécsi gyilkosságról. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Maléter Pál úton egy lakásban megöltek egy 65 éves férfit. A feltételezett elkövetőt, egy 20 éves pécsi férfit a rendőrök elfogták.

A Tények riportban járt utána, hogy pontosan mi is történt. Információik szerint a 20 éves férfi nem olyan régen befogadta magához a hajléktalanként élő 65 éves áldozatot. Az újdonsült lakótársak között azonban mindennaposak voltak a veszekedések, egy ilyen fajult el annyira, hogy gyilkosság lett a vége. A gyilkost a véres lábnyomai buktatták le, a rendőrök azokat követve bukkantak a nyomára, így a 20 éves elkövetőt gyorsan elfogták.

A Tények megszólaltatta a szomszédokat is, akik elmondták, hogy a kiabálások és a dörömbölések szinte mindennap hallatszódtak a lakásból, így ezúttal sem gondoltak komolyabbra, amikor sikoltozást és segítségkérést hallottak.

„Zajt hallottam, meg segítségkérést, hogy segítség, segítség. Valami nevet is mondott, de most nem ugrik be. Gondolom, akkor az, aki meghalt szerencsétlen”

– mesélte a Tényeknek egy szomszéd. „Itt mindig van valami és már sokszor farkast kiáltanak és nem jön, akkor már nem hisz az ember semminek. Nem is foglalkoztam vele” – tette hozzá.

A 20 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. Ő jogos önvédelemre hivatkozik, szerinte ugyanis az áldozat támadt rá, ő pedig csak megvédte magát.