A Pécsett élő nemzetiségek hagyományaikkal, kultúrájukkal elválaszthatatlan részei városunknak.- írja közösségi oldalán a program szervezője a Nemzeti Tanács Pécs.

2023. szeptember 2-án, szombaton 12 órától egészen este 20 óráig, ennek a szép gondolatnak a tanúi lehetnek a nemzetiségi kultúra és gasztronómia iránt érdeklődők Pécsen, a Széchényi téren.

Pécs város Nemzetiségi Önkormányzatokat képviselő szervezete Pécs Megyei Jogú Város Nemzetiségi Tanácsa, és a nemzetiségeket képviselő Pécsi Nemzetiségi Önkormányzatok ezért idén szeptember első hetében ismét megrendezik a Nemzetiségi Hagyományőrző Fesztivált Pécsett a Széchenyi téren.

A különleges gasztronómiai élményekre vágyók a pécsi nemzetiségek ételkülönlegességeit kóstolhatják meg a jövő szombati esemény ideje alatt.

Természetesen a nemzetiségek hagyományai és kultúrájuk iránt érdeklődők sem maradnak élmény nélkül. Idén is kapnak lehetőséget kézműves termékeik felvonultatásához, a színpadon pedig ezzel párhuzamosan a nemzetiségek táncait és zenéjét bemutató kulturális kavalkádot vonultatnak fel a szervezők.

Nemzetiségi Hagyományőrző Fesztivál programja:

– 12 órakor ünnepélyes MEGNYITÓ

A megnyitót követő műsorban fellépnek:

– Bánát Néptáncegyüttes
– Fünfkirchen-Leőwey – Tanzgruppe
– Gyöngyösi Ferenc
– Jantra Bolgár Néptáncegyüttes
– Mohácsi Sokácok Olvasókörének Tánccsoportja
– Nur Együttes
– Nyisztor György Hagyományőrző Néptánc Együttes
– Pécsi Sopianae Ifjúsági Fúvószenekar
– Pécsi Shukaripe Tánccsoport
– Pécsi Ukrán Önkormányzathoz tartozó művészek
– Polonez Együttes
– Pyrgos – Görög Zenekar Néptánc Együttes
– Rozvány György