Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

Anélkül, hogy végig venném a magyarság ezer éves történelmét a Kárpát-medencében, elmondható: rengeteg viszontagság és nehézség ellenére sikerült fent maradnunk, megőrizni az államiságunkat, a nyelvünket, a kultúránkat az identitásunkat. Pedig mindezt sokan próbálták tőlünk elvenni, és ha vesztettünk is területeket, mégis él nemzet e hazán.

De vajon ezer esztendő múlva is élni fog?

Hihetetlen mennyiségben fogyunk, és bár a folyamat már rég elindult, de ezen a Fidesz nemhogy nem segített, hanem nagyon sokat rontott. A magyarság kiirtását oly sokszor fantáziáló szélsőjobbos hülyék tapsvihara mellett történik mindez meg.

Hiszen kevés gyerek születik, és a Fidesz elhibázott, igazságtalan családtámogatási rendszere mindezt nem segíti, ráadásul olyan szinten építették le az egészségügyet, hogy lassan megszületni sincs hol azoknak a szerencsétlen csecsemőknek, ha mégis sikerül nekik, akkor nem lesz védőnő, meg iskola, szóval ma egy felelősségteljes pár Magyarországon ezerszer is meggondolja, hogy ilyen körülmények között vállaljanak-e gyereket.

Aztán ott a kivándorlás, elmentünk mi is, meg nagyon sokan, akiknek elegük volt az otthoni rendszerből. Ha lesz gyerekem, az már csak félig-meddig lesz magyar, az ő gyereke már annyira se, az övé pedig semennyire se. Sok százezer ember hagyta el az országot a NER miatt.

Végül ne felejtsük el a már említett egészségügy tudatos leépítését, aminek köszönhetően egészen szürreális módon úgy csökken a születéstől várható élettartam, hogy amúgy nem dúl háború hazánkban, de főleg a férfiak egyre korábban halnak meg.

9,5 millióan maradtunk, a termékenységi arányszám továbbra sincs 2,01 és semmi jel nincs arra, hogy valaha is lesz, sokan fognak még elmenni, eközben a magyar-roma arány is jelentősen változik, és a Fidesz most készül cirka 500 ezer ázsiai munkavállalót betelepíteni az országba. Nekem nagyon erős kétségeim vannak afelől, hogy 3000-ben fognak-e még magyarok lakni a Kárpát-medencében, az évszázad végére jó, ha leszünk 7 millióan.

Én ugye csak egy hazaáruló liPsi vagyok a fideszes mimagyarok szemében, de engem ez mégis zavar. Zavar, hogy a Fidesz 13 év korlátlan teljhatalommal és 10 éven át tartó bődületes mennyiségű, Marshall-segélynek megfelelő EU-s támogatással ennyire volt képes. Leépítették az egészségügyet, az oktatást, elüldöztek egy csomó embert, aminek az eredménye az, hogy fél millióval lettünk kevesebben. Ami pedig még jobban zavar, hogy az úgynevezett nemzeti-oldal ehhez az egészhez lelkesen tapsol. Nem értem, ők tényleg nem látják, hogy a Fidesz nemhogy csökkentette, de még inkább elmélyítette a demográfiai katasztrófát, ami felé az ezeréves magyar állam száguld? Nem látják, hogy ha ez így marad, akkor ennek a jövőre nézve beláthatatlan következményei lesznek, és nemhogy ezer, de pár száz év múlva sem lesz olyan, hogy magyar és Magyarország?

A rendszerváltáskor 10,3 millióan éltünk az országban, 2010-ben mindez 10 millióra csökkentez a szám, 20 év alatt háromszázezer ember volt a mínusz. 2010 és 2023 között ötszázezer.

Hahó, nemzeti oldal, nem akarnátok végre felébredni a giccsparádé és a stadionok bűvöletéből?

Forrás: Vági Márton