Újabb jó hírekkel szolgált Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület vezetője, önkormányzati frakcióvezetője, a GVB elnöke.

A Zöld Város Program jó ütemben halad. Szekszárdon, a Liszt Ferenc téri buszmegállót – ahol még a régi burkolat van – néhány méterrel arrébb helyezték, így a kivitelezők tovább tudnak haladni az építkezéssel, készülnek a díszburkolatok. Várhatóan szeptember első napjaiban megnyitják a Liszt tér déli részét, így az Auchan áruház megközelítése könnyebbé válik. A Szent István tér kulturális központ előtti részén már a tereprendezés zajlik.

A belvárosban 20 ezer négyzetméternyi betonfelületet törtek fel a kivitelezők, helyére 15 ezer négyzetméter burkolt felület kerül, így a zöldövezet fél hektárral nő. A növények telepítésére az építési munkák után lesz lehetőség. A teljes érintett területen 137 lombhullató facsemetét, 9049 darab cserjét, 4845 tő évelőnövényt, és több mint 500 örökzöld csemetét ültetnek el.

A terekre 184 különböző féle pad és ülőke, 88 darab kerékpártámasz és több mint 130 hulladékgyűjtő kerül, de lesznek piknik asztalok székekkel, napelemes kandelláberek, illetve játszóterek és fitnesz eszközök is. – osztotta meg az örömteli zöld híreket Bomba Gábor a közösségi oldalán.

Részletesen a munkálatokról:

1. A Liszt Ferenc téren a burkolatok és a zöldfelületek teljes egészében megújulnak.

2. A Liszt Ferenc tér – Luther tér közötti térsoron, kiegészülve a Prométheusz parkkal, valamint az ún. 160 lakásos épület és a Babits Mihály Kulturális Központ közötti térrel, a burkolatok cseréje, zöldfelületek megújítása és növelése, játszótér építés, térrendezés, valamint a Prométheusz park szökőkútjának felújítása történik.

3. A Luther téren a jelenlegi park bontása után sétány- és térburkolat kialakítása valósul meg, a zöldfelületek megújítása mellett számos új bútorzat is kihelyezésre kerül.

4. A Wosinsky és a Kölcsey lakótelep épületei közötti terek felújításában a következők valósulhatnak meg:

– Járdák burkolatcseréje és zöldfelületek felújítása.

₋ A Kölcsey lakótelep új „fitness parkja” a Kölcsey ltp. 3-4. társasház mögötti területen, a régi sportpálya helyén valósul meg.

₋ A Kölcsey lakótelep játszótere megújul és bővül.

₋ A Wosinsky Mór lakótelep játszótere korszerűsödik, sportpályája megújul.