Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

A fideszesek mindig ezzel jönnek, a különböző szarrá lopott rendezvények kapcsán, hogy hát azért kell a vizes vb, meg az atlétikai vb, mert az építi az országimázst, viszi hazánk jó hírét a világba. Nos, először is kedves fideszes honfitársam, kérlek a Google segítsége nélkül mondd meg, hogy hol volt az előző három atlétikai vb, és az előző három vizes vb. Nem fogod tudni. Én se tudom. Mert kb. ennyire számít, maximum addig tudod, amíg nézed,  utána meg szépen elfelejted, mert nem túl fontos.

Másfelől nem lehetne az országimázst azzal javítani, hogy tudom is én, nem áruljuk el folyton a szövetségeseinket?

Hogy kihúzzuk a seggünket Putyin seggéből? Hogy nem lopjuk el az európai adófizetők pénzét, mint az ócska bűnözők? Hogy fejlődünk, hogy megtanulunk angolul (az ide érkező külföldiek miatt), hogy a taxis nem húzza le a turistát, az étteremben nem b….k át? Nem ezek építenék igazán az országimázst, semmint néhány rendezvény, amire a kutya sem fog emlékezni pár hónap múlva? Mi persze igen, hiszen a lopások árát éveken át fogjuk törleszteni.

Megmondom őszintén, egyetlen észt világversenyt sem tudnék felidézni. Mégis valahogy Észtországról mindenkinek a high-tech technológia, a skype, az innováció és a fejlődés jut eszébe. Nem lehetne inkább az észt példát követni, semmint két hétre kirakni a kirakatba a nagy büdös semmit? Nekem azért erős kétségeim vannak afelől, hogy egy rendezvény, ahol ilyen mocskos náci biztonsági őrök vannak mennyiben fogja javítani hazánk megítélését a világ előtt.

Forrás: Vági Márton