A mai nap 3 teniszezőnk is pályára lépett a US Open versenyén, és a férfi versenyzőink, ha szoros mérkőzéseken is, de sikerrel vették az akadályt.

Marozsán – Gasquet

Marozsán Fábián ellenfele az a Richard Gasquet volt, aki jelenleg 55. a világranglistán, és már játszott elődöntőt is ezen a tornán, ám mostanra már egyértelműen túl van a zenitjén. Az első 2 szettben úgy tűnt, hogy ezt Marozsán igazolja, gyors brékekkel előnyt szerzett, amit nem adott ki a kezéből, és hamar 2-0-ás előnyre tett szert. A következő két szettben azonban Fábián is többet hibázott, és bár többször megszerezte megint ellenfele adogatását, rendre el is veszítette azt. Végül mindkét játszma rövidítésbe torkollott, amit a rutinis francia versenyző behúzott. A döntő szettben azonban Marozsán tudott megújulni, és 2-2 után nem adott több gamet ellenfelének, és 6-2-re behúzta.

Marozsán következő ellenfele ismét francia versenyző lesz, a 22. helyen kiemelt Adrian Mannarinóval találkozik a 32 közé jutásért.

Fucsovics – Korda

Fucsovics még nehezebb ellenfelet kapott a hazai pályán versenyző 31. kiemelt Sebastian Korda személyében, aki ellen múlt héten játszott, és 2 szettes vereséget szenvedett. A két játékos ezen a meccsen jóva stabilabban hozta a saját adogató játékát, az első szettben eljutottak 6-6-ig, a rövidítést azonban Marci nyerte meg 7-4-re. A második szettben viszont Marci elvesztette egy adogató játékát, amit visszahozott, ám egy újabb elvesztése 6-4-es vereséget jelentett. A harmadik szett megint rövidítésig ment, ahol viszont Marci nyert fölényesen, hogy aztán a negyedik szettben megint egy elvesztett adogatás miatt 6-4-re az amerikai ellenfele nyerjen.

A döntő szettben 4-4-ig mindketten stabilak voltak, majd Marci ha nehéz küzdelemben is, de hozta az adogató játékát. És amikor a játékban maradásért kellett adogatni, Korda folyamatosan hibázott, nem találta el jól a labdákat, még kettős hibát is ütött, így két meccslabdához jutott Marci. Korda az elsőt még hárította, ám a másodikat már nem tudta, így a magyar fiú került a legjobb 64 közé, ahol egy nála papíron gyengébb ausztrál-japán Rinky Hijikata lesz az ellenfele.

Udvardy – Tomljanovic

Udardy Panna számára kevésbé alakult jól az első forduló. Az ausztrál Alja Tomljanovic ellen az első szettet még meg tudta nyerni, ám onnantól a labdameneteit nagy hibaszázalékkal hozta, miközben ellenfele egyre stabilabban játszott. Így végül az ausztrál lány 3-6, 6-2, 6-4-es összesítéssel jutott tovább.

Az utolsó főtáblán szereplő versenyző, Balázs Attila holnap játssza az első mérkőzését, ám az esélyei nem túl rózsásak, ugyanis az első ellenfele a 3. kiemelt orosz Daniil Medvedev lesz.