Belső vizsgálatot rendeltek el egy hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban. – írta meg mai írásában a delmagyar.hu.

A nyugdíjas lakópark egyik szobájában már napok óta hevert holtan egy 94 éves bácsi. Nagy felháborodást keltett az eset a városban, már csak azért is mert a nyugdíjas lakópark lakói komoly összeget fizetnek azért, hogy biztonságban és nyugalomban tölthessék idős napjaikat a lakóparkban.

Az eset kapcsán napvilágot látott, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat tavaly emelte meg a lakásokért fizetendő egyszeri belépési díjat. Így drasztikus, 100 százalékos emelés után már csak nem 10 millió forintra rúg.

A hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban is, hasonlóan a többihez, a lakások bérleti jogát nem örökölhetik a hozzátartozók, a lakó halála után azok ismét szabaddá és kiadóvá válnak.

Úgy hírlik, hogy a drasztikus belépési díjemelés óta alig akar valaki is beköltözni a nyugdíjas lakóparkba. A felmerülő problémáról nemrég a közgyűlésen is szó esett. – írja a delmagyar.hu

A nyugdíjasok a lakóparkba történő belépési díj mellett havonta még négyzetméterenkénti bérleti díjat, és 26 ezer 500 forintos szolgáltatási díjat is kell fizetniük az ellátásért.

Tehát nem egy jótékonysági, szociális intézményről van szó, mert ezért az összegért viszont már igazán elvárható lenne, hogy legalább naponta egyszer benézzenek főként a 90 év feletti lakókhoz, hogy számon tartsák őket és az aktuális állapotukat. 

„Valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette.” – közölte a delmagyar.hu munkatársának megkeresésére Katona Antal.

A delmagyar.hu írását IDE kattintva olvashatja.