Kozármislenyben 2023. szeptember 8-án, a városnapi programok indítójaként megtartott ünnepélyes Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületi ülésén adták át a baranyai város kitüntetéseit, jutalmait.

Kozármisleny díszpolgára címet 2023-ban Jiao Chao-nak ítélte oda Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testülete.

Jiao Chao feleségével 2017-ben költöztek Kozármislenybe, Kína Shandong tartomány Jinan városából. Jiao Chao közgazdász, első diplomáját a Kuala Lumpuri egyetemen, Malajziában kapta. Számos címet és titulust tudhat magénak mint például a CEE Kínai Tudományos és Technológiai Csere Egyesület elnöke, A Kínai Népi Politikai Tanácskozó Tanács Shandong Bizottságának tengerentúli tanácsadója, Shandong tartomány oktatási minisztériumának tiszteletbeli küldöttje, a Harbini Ipari Egyetem (Weihai) vendégelőadója, a Shandong Overseas Solidarity Association alelnöke, a kínai Konfuciusz kulturális és örökségvédelmi szervezet nagykövete, Jinan tengerentúli kínai nagykövete és még sorolhatnánk. E mellett igazgató, vállalkozói mentor, kiváló szakoktató. Ő alapította a Shandong Keyuan Oktatási Tudományos és Technológiai Csoportot. Számos kínai magániskola tulajdonosa, de országunkban is több programot tudhat a magáénak. Legutóbb 100 tehetséges kínai üzletember üzletépítéssel kapcsolatos programját indította el, melybe Chao úr mentorálásával kozármislenyi vállalkozások és egy mislenyi egyetemista diák is be tudott kapcsolódni. Jiao Chao maga mondta, hogy az első két évben Magyarországon inkább „turista” volt, távol a szülővárosától, mindent elölről kellett kezdenie, azonban az „One Belt, One Road” („Egy övezet, egy út”) program megnyitotta a lehetőséget az övezet mentén fekvő országok együttműködésére, így tudott ebbe JiaoChao közreműködésével városunk is bekapcsolódni. Magyarországon való letelepedése óta Chao úr feleségével együtt arra törekednek, hogy a meglévő szakmai kapcsolataik révén „hidat építsenek” Magyarország és Kína között. Ez a „Híd” az általa alapított számos közös kínai-magyar alapítvány és egyesület alapjain állva beteljesedni látszik a 2021-ben létrejött hivatalos testvérvárosi kapcsolattal.  Kozármisleny és a több mint 10 millió lakossal rendelkező kínai Jinan városa és annak 350 ezer lakosú Pingyin kerülete ugyanis ebben az évben lépett testvérvárosi kapcsolatra. Chao úr a koronavírus járvány terjedésekor az elsők között volt, aki önzetlenül, nagyvonalú összeg adományozásával támogatta a Kozármislenyi Vírusvédelmi Alapot és több száz egészségügyi maszkot is adományozott a városnak. 2018-ban a kozármislenyi civilektől „KÖSZ” díjat, majd 2020-ban Kozármisleny Város Polgármesterétől Elismerő Oklevelet kapott. 2022-ben 300.000, -forint értékű szociális támogatásban részesítette a helyi rászorulókat az önkormányzat közreműködésével. Kozármisleny Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023-ban Jiao Chao részére Kozármisleny Városa Díszpolgára címet adományozta a saját, több évezredes kultúrája megtartása melletti, példás beilleszkedése és a helyi tradícióink bátor vállalásának, a közösségünk önzetlen támogatásának elismeréséül, valamint a fejlett ipari technológiával és globális üzleti potenciállal rendelkező Jinan várossal kialakított testvérvárosi kapcsolat létrehozásáért.

Városnap 2023.- DÍJAZOTTAK
Jiao ChaoKozármisleny Város Díszpolgára 2023.
Karácsony Tamásposztumusz Kozármisleny Városért Érdemérem 2023.
Kovács TamásKozármisleny Városért Érdemérem 2023.
Szigeti OktáviaKozármisleny Városért Érdemérem 2023.
Dr. Gajdos Vilma„Kozármisleny Város Szolgálatáért”  díj 2023.
Ritter Józsefné (Sz: Hofecker Hedvig Rozália)„Kozármisleny Város Szolgálatáért”  díj 2023.
Kiss Dorottya„Kozármisleny Város Szolgálatáért”  díj 2023.
Halász Bernadett„Kozármisleny Város Sportolója” díj 2023.
Szabó Léna Erika„Az Év Tanulója” díj  2023.
Nyiri Márton Zsolt„Az Év Tanulója” díj  2023.
Vörös Fanni„Az Év Tanulója” díj  2023.
Olaj Liliána Viktória„Az Év Tanulója” díj  2023.
Makra Magor„Az Év Diáksportolója” díj  2023.
Rigó Titanilla„Az Év Diáksportolója” díj  2023.
Csenki PálTárgyjutalom 2023.
Serdült KárolyTárgyjutalom 2023.
Dr. Solymosi PéterPolgármesteri elismerő oklevél 2023.
Bäcker BoglárkaPolgármesteri elismerő oklevél 2023.

 „Kozármisleny Város Díszpolgára cím adományozható annak az élő, vagy elhunyt személynek, aki Kozármisleny és lakossága érdekében kiemelkedő munkásságot fejtett ki, a kultúra, a sport, a művészetek, a tudomány, a gazdaság, vagy a társadalmi élet bármely területén kiemelkedőt alkotott és ezzel elősegítette a település fejlődését, öregbítette jó hírnevét, és kapcsolata a várossal példaértékű.”

Kozármisleny díszpolgárai:

Dr. Rácz István 2021

Rudán József 2020

Feleki Attila és Áldozó László 2019

Völgyesi Gyula 2017

Dr. Hoppál Péter és Sokáczné Lovász Gabriella 2014

Parag Sándorné 2013

Hoffmann Judit 2012

Bohár Ernőné  és posztumusz Kovács Imréné 2011

Tóth Sándor 2010

Matolcsy György 2009

Dr. Petrétei József 2008