Az index.hu ma reggel írta meg, hogy Kern András Budapesten tilosban parkolt Budapesten a gépkocsijával egy pékség előtt.

A fotón is jól látni, hogy a Kossuth- és Jászai-díjas, népszerű színművész egy-két méter híján autóstul ment vásárolni az egyik budai üzletbe, ahol a járdán kis híján bejáratnál állt meg a kocsijával, a járdán.

Budapest II. kerületének polgármester Örsi Gergely, Facebook-posztban reagált arra, hogy a fotók tanúsága szerint a színművész a napokban a kerületben tilosban parkolt. A II. kerület polgármestere posztjában kemény kritikát fogalmazott meg Kern Andrással szemben, aki szerinte veszélyeztette a többi közlekedőt.

„A szabályok mindenkire vonatkoznak. A közelmúltban egy ismert művész úgy gondolta, megállhat a Margit körút egyik legforgalmasabb szakaszán a járdán. Mivel az autósok szűk, szabályokkal nem törődő kisebbsége miatt a Margit körút járdáit mindenhol parkolásgátló növényládákkal és oszlopokkal védjük, csak a zebrán keresztülhajtva tudta megközelíteni a pékséget, immár legalább második alkalommal. Ezzel az ismert művész veszélyeztette a zebrán áthaladó gyalogosok biztonságát, akiknek nem feladata tahóparkoló autók kerülgetése. De veszélybe sodorta a Margit körúton szabályosan haladó autósokat is, akik szintén nem számítanak a gyalogátkelőről kitolató autóra. A művész nyilatkozata alapján egy megoldást lát a kérdésre, egy külön parkolóhely kialakítását az üzlet előtt, a zebránál, hogy ott megállhassanak. Szerintem viszont nem ez a megoldás: A lehető leghamarabb ide, a járda közepére is ki fogunk helyezni egy szép, virágokkal teli parkolásgátló növényládát. Mivel fénykép alapján bírságot kiszabni nem tudunk, szép gesztus lenne, ha Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Várjuk felajánlását! Ahogy fellépünk traffipaxok telepítésével a száguldozók ellen, ahogy pofátlanító autót vásároltunk a rendőrségnek, ugyanúgy fogjuk ezt a helyzetet is orvosolni.” – írta közösségi oldalán Őrsi Gergely.