Könyv készült a Vince János teátrum alapító-igazgatóról, és a Pécsi Harmadik Színház közel harminc évéről, amelyben előadások, színészek, sztorik és emlékek lettek megörökítve azoknak, akik látták a Pécsi Harmadik Színház előadásait, s azoknak is, akik nem.

Egy fővárosi szerzőpáros, avatott színházi kritikus és elhivatott néző munkájának eredménye a Pécsi Harmadik Színházról szóló könyv.

Cseh Andrea Izabella és Farkas Éva tollából napvilágot látott a Vincze János és a Pécsi Harmadik Színház című könyv, melynek bemutatójára szeretettel várják az érdeklődőket:

2023. szeptember 27-én 18.00 órára a

Művészetek és Irodalom Házába (7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8.), ahol

Vincze János Jászai-díjas rendezővel, a teátrum alapító-igazgatójával, Simon István színházi menedzserrel és a könyv szerzőivel dr. P. Müller Péter irodalom- és színháztörténész, kritikus, a Pécsi Tudományegyetem professzora beszélget.

A kötet 12 fejezetbe sűrítve dolgozza föl a pécsi teátrum alapító-igazgatója, a Jászai-díjas rendező, Vincze János szakmai munkásságát, s ennek tükrében a kortárs magyar drámák országosan elismert műhelyének közel három évtizedes történetét. Előadások, színészek, sztorik és emlékek – azoknak, akik látták a Pécsi Harmadik Színház előadásait, s azoknak is, akik nem.

A kötet a helyszínen megvásárolható!