Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap egy T–28 Trojan amerikai repülőgép, amely Rózsavölgyi Vilmos, a szegedi repülés emblematikus alakjának birtokában van. – írja a Délmagyar.hu A repülő a földbe csapódott és azonnal lángokba borult. Ketten ültek a repülőgépben, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant, a benne ülők elégtek.

Báló Tamás, a Szegedi Közlekedési Kft. repülőtér-üzemeltetési üzletágának a vezetője megerősítette a hírt, hogy Rózsavölgyi és fia volt az áldozat, de nem kívánt nyilatkozni. 

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, három tűzoltóautó érkezett, a helyszínen azonnal megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület. Nagy volt az ijedtség, sokan úgy döntöttek, eljönnek a helyszínről, ahova időközben mentőhelikopter is érkezett. A helyszínen lévők csak annyit láttak, hogy a Trojan forduló közben megbillent, elveszítette sebességét és lezuhant.

A Trojan egy család autója mellett csapódott be, egy gyerek és két felnőtt megsérült. A légiparádét nem folytatták, a repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.