2023-ban kilencvenkettő minta érkezett a X. Komlói Nemzetközi Pálinka, Likőr és Pogácsa Mustrára. – adta hírül a komloiujsag.hu

X. Komlói Nemzetközi Pálinka, Likőr és Pogácsa Mustrán a 2023as év „Legjobb pálinkája” címet dr. Kunszt Márta körtepálinkája nyerte el, aki ezzel el is nyerte 2023-ban a „Legjobb női pálinka” címet is.

A „Legjobb komlói pálinka” címet Olárnyik Tibor cseresznyéje, a „Legjobb bányász pálinka” címet Sápi Jenő irsai olivér pálinkájának ítélték oda.  

A „Legjobb likőr” címet Rieger Zsuzsa birspárlata szerezte meg.

A „Legjobb külföldi pálinka” címet 2023-ban, Jürgen Schöllhammer, Neckartenzlingen alpolgármesterének párlata kaphatta meg.

Komlón a pálinkát kedvelők és a pálinkát készítők már tíz éve készülnek, lelkesen a jobbára télen készített nedük komlói mustrájára.  likőrök és pogácsák is versenybe szállhatnak a saját kategóriájukban. A szervező Tisztelet Komlónak Egyesület és a Komlói Vállalkozók Klubja Egyesület közös szervezésű mustráján az elmúlt napokban összesen 92 párlat mintát bírált el a zsűri.

A bírálatra leadott pálinkákat és likőröket dr. Gyenesei István, Trepák János, dr. Piros László  képviselte hármas szakmai zsűri értékelte. Az elbírálás során többek között figyelembe vették a mustrára került párlat ízvilágát, karakterét, harmóniáját.

Forrás: Komlói Újság