Baranya vármegye közútjain 2023. szeptember 4-e és 10-e között összesen 57 baleset történt, amelyek közül 42 eset anyagi kárral végződött, 15 baleset során személyi sérülés is történt – írja honlapján a rendőrség. A balesetek következtében 13-an könnyen, ketten súlyosan sérültek.

A balesetek okai főként a szabálytalan kanyarodás, a sebességtúllépés, az elsőbbségadás elmulasztása és a gyalogoshiba voltak. Ittasság gyanúja a sérüléses balesetek során az elmúlt héten két esetben merült fel. Idén már 26 személyi sérüléssel járó balesetet okoztak ittas állapotban.

A fenti számok után talán nem meglepő, hogy ezen a héten a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten ellenőrzi a gyalogosan és kerékpárral közlekedőket.

Az iskolarendőrök a közterület felügyelőkkel és polgárőrökkel együttműködve továbbra is segítik az oktatási intézmények környékén az iskolába igyekvő gyermekek közlekedését. A rendőrség kifejezetten kéri a szülőket, hogy szabályos közlekedésükkel mutassanak jó példát gyermekeik számára!