Elbűvölnek a Zsolnay Negyed kültéri szobrai, a Gyugyi-gyűjtemény műtárgyai vagy a Rózsaszín kiállítás pink szépségei?

Szívesen csatlakoznál a kultúra és az örökségvédelem pártoló csapatához?

Mostantól a kedvenc Zsolnay-kerámiáidat virtuálisan örökbe is fogadhatod!

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. munkatársai az egyik legfontosabb ügynek mindig is azt tekintették, hogy a pécsi polgároknak és az ország különböző részeiből idelátogató közönségnek lenyűgöző kulturális élményben legyen részük.

Sok szempontból változik a világ. Biztossá vált a bizonytalanság, állandóvá a változás. Mégis vannak olyan pillérek, melyeket a kultúra élharcosaiként makacsul képvisel a szervezet: ilyen az értékteremtés, az élményadás, az örökségvédelem és az együttműködés.

Számos, a Társaságunknál bevezetett takarékossági intézkedés mellett kialakítottunk egy olyan támogatói rendszert, amelynek segítségével reményeink szerint növelni tudjuk a bevételeinket. Célunk, hogy a beérkező támogatások révén továbbra is képesek legyünk a különböző korosztályokat képviselő látogatóink számára biztosítani a szabadidő eltöltésének magasszintű és kulturált formáját. Ehhez a misszióhoz keresünk társakat, akik velünk együtt hisznek a kultúra lét- és lélekformáló hatásában” – számolt be a kezdeményezésről Hummel Márk ügyvezető.

Hogyan lehet örökbefogadóvá válni?

1. Az érdeklődő akár élőben, a Zsolnay Negyedben tett séta során, akár az online katalógusból ( http://zsolnayorokbe.hu/ ) kiválasztja a neki tetsző műtárgyat.

2. Kitölti a kiválasztott műtárgy örökbefogadói űrlapját online, vagy személyesen a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában / a Zsolnay Infopont & Shop-ban / a Zsolnay Vendégházban az ott dolgozó kollégák segítenek a kitöltésben.

3. Ennek során meghatározza, hogy milyen összegben szeretne örökbefogadni:

– 5.000 Ft ("Lelkes örökbefogadó")

– 10.000 Ft ("Elkötelezett örökbefogadó")

– 50.000 Ft ("Kiemelt örökbefogadó")

– 100.000 Ft ("Exkluzív örökbefogadó")

4. Rögzíti az űrlapot az „örökbefogadom” gombra kattintva.

5. Az örökbefogadás jelképes, így a műtárgy nem mozdítható el eredeti helyéről, ugyanakkor a Zsolnay Örökségkezelő a támogatás megbecsüléseként támogatói oklevelet állít ki minden örökbefogadónak.

A Zsolnay Örökségkezelő bízik abban, hogy minél többen csatlakoznak hozzájuk, és együtt többet tehetünk!

Részletek: zsolnayorokbe.hu

Forrás: sajtóközlemény