Mint, ahogy arról a bahir.hu is beszámolt a 2023. szeptember 10-én megrendezésre kerülő Albatrosz Repülőnapon egy sportrepülőgép lezuhant, és a rajta utazó 67 éves pilóta és 37 éves utasa a helyszínen életét vesztette, valamint további négy fő, egy család, a nézők közül is megsérült.

Az égési sérüléseket szenvedett családot megfigyelés alatt tartják, köztük a budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán azt a kislányt, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett a börgöndi repülőnapon.

„ Biztató hír is érkezett a börgöndi baleset sérültjeiről és adománygyűjtés indul számukra! A Somogy vármegyei család tagjai közül az édesapa magához tért a kórházban, az édesanyát és kilenc éves kislányukat továbbra is altatásban tartják. A kistelepülés közössége, ahol a család lakik most gyűjtést szervez a sérülteknek. Székesfehérvár természetesen hozzájárul ehhez: 500 ezer forint azonnali adomány folyósításáról döntöttem a család számára.” – írja Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán.