Általában csapadékmentesen telik a vasárnap Baranyában, de elvétve, nagyobb valószínűséggel a reggeli, majd a délutáni és az esti órákban, illetve a Duna vonalától keletre eső térségben előfordulhatnak kis körzetet érintő, futó záporok. Késő délután, este, a keleti határmegyékben hevesebb esővel kísért zivatargóc is kipattanhat. – ígéri a mai vasárnapra az eumet.hu

Gyenge, mérsékelt erősségű, D-ies irányú lesz a légmozgás.
Kellemesen meleg lesz a délután.
Éjszaka is zömében csillagfényes, többnyire eseménytelen idő következik.
– Az ország nyugati felén alapvetően napos, olykor gyengén felhős, csapadékmentes idő várható.
– A keleti országfélben gyakoribb felhősödések melletti változó napsütés a valószínűbb. Ebben a térségben elszórtan, de összességében kevés helyet érintően átmeneti zápor, zivatargóc is kialakulhat.
Jellemzően gyenge vagy mérsékelt DDK-i szél fúj.

A hőmérséklet ismét 30 fok közelébe emelkedik. A délnyugati térségben várható a legmelegebb, míg északkeleten a mérsékeltebben meleg délután.

Éjszaka országszerte csillagfényes, nyugodt, eseménytelen idő ígérkezik.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat délután 28,
vasárnap reggel 14,
vasárnap délután 30,
hétfő reggel 14 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Jövő hétfőn még tovább fokozódik a meleg, visszatér a késő nyári időjárás, sok napsütéssel. A nap folyamán folyamatosan erősödő DDK-i széllel érkezik a 30 fok körüli levegő. A déli országrészben 30 fok feletti maximumokra van kilátás.

– Kedden délelőtt még meleg-, délután már északnyugat felől érkező hidegfronti hatás körvonalazódik. Változó erősségű felhősödésekre, itt-itt kisebb esőre, záporra van kilátás. A kezdetben még DDk-i szél várhatóan ÉNY-ira fordul, és néhol átmenetileg fel is erősödhet. Továbbra sem látszik jelentős mennyiségű csapadék érkezése.

– Szerdán változó, csökkenő felhőzet melletti napsütés ígérkezik. Elvétve még lehet futó zápor, de nem lesz jellemző a csapadék. Kellemesen, mérsékelten meleg idő a legvalószínűbb.

– Csütörtökre, péntekre – jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – ismét D-i áramlással érkező meleg levegő érkezése körvonalazódik. Visszatérhet a késő nyárias, alapvetően napos, gyengén gomolyfelhős időjárás.

Forrás: eumet.hu