A DKSE első csapata nyerte a női tornászok szuper csapatbajnokságát, míg az országos bajnokság egyéni összetett versenyében a dunaújvárosi Czifra Bettina Lili diadalmaskodott.     

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia és Czifra Bettina Lili alkotta csapat nyerte az idei kiírás második fordulóját, utóbbi pedig élete első felnőtt egyéni összetett bajnoki címét is elhódította a Központi Tornacsarnokban.    

A két hét múlva kezdődő antwerpeni olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtti utolsó megméretésen, a szuper csb-n a kiírás szerint egy csapatban felnőtt, ifjúsági és kadet tornászok szerepelhetnek, minden korosztályban maximum két fő. Minden szeren három főnek az eredménye (1 felnőtt, 1 ifi, 1 kadet) számít.    

A tavaszi fordulóban a hölgyeknél a DKSE A és B csapata végzett az élen, mögöttük pedig az FTC volt a harmadik, ez pedig az őszi etap alkalmával sem változott. A dunaújvárosiak első számú csapata – Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia összeállításban – 291,200 ponttal győzött, mögöttük a DKSE B csapata (Mayer Gréta, Mayer Eszter, Makai Lilla, Szíj Emese Ada) 284,800 ponttal második, az FTC pedig (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Peresztegi Nóra, Knight Anna, Szlifka Lilien) 278,400 ponttal harmadikként zárt.    „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem életem első felnőtt egyéni összetett bajnoki címét. Jó verseny volt, elégedett vagyok a gyakorlatokkal, de tudom azt, hogy miben kell fejlődnöm” – mondta Czifra Bettina Lili.

Végeredmény, női szuper csapatbajnokság:
1. DKSE A (Czifra Bettina Lili, Kovács Zsófia, Fehér Lili, Benkő Boglárka, Csíki Zsófia) 291,200 pont
2. DKSE B (Mayer Gréta, Mayer Eszter, Makai Lilla, Szíj Emese Ada) 284,800
3. FTC (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Peresztegi Nóra, Knight Anna, Szlifka Lilien) 278,400 pont

Végeredmény, női felnőtt ob, egyéni összetett:
1. Czifra Bettina Lili (DKSE) 53,900 pont
2. Székely Zója (FTC) 52,500 pont
3. Kovács Zsófia (DKSE

Forrás: mti.hu