Ahogyan az lenni szokott, az idei évben is lassan beindul a kocsmakvíz-szezon. Pécsen nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésre és számos lelkes csapat igyekszik ezeken részt venni. A következő cikkben bemutatjuk, hogy melyik nap hol és kivel találkozhattok.

Hétfő

A hétfői napon két kvíz áll rendelkezésre. Az egyik a MozaIQ kvíz, egy helyi kvízjáték Pethes Zoltán vezetésével természetesen a MozaIQ-ban, a másik pedig egy országos kvíz, a Quiznight, ami szintén a jól megszokott helyszínén, a Traffikban várja az érdeklődőket. Mindkét kvíz minden héten megtartásra kerül, ugyanakkor a MozaIQ-ban két héten keresztül azonos a kérdéssor, így oda csak minden második héten lehet menni. Mindkét kvíz ingyenes, ugyanakkor a Quiznighton van egy 3.000ft/csapat összegű asztalfoglalási díj, ha valaki garantáltan helyet szeretne (ha ezt nem fizeti ki, akkor is részt vehet a kvízen, de csak akkor, ha nem foglalták le az összes asztalt). Mindkét kvíz jövő héten veszi kezdetét.

Kedd

Keddenként több lehetősége is van az érdeklődőknek. Heti rendszerességgel Szegedi Ádámmal találkozhattok a Downtownban, a klasszikus „Ádámos” kvízekkel. Aki a sport-tematikát kedveli, azokat kéthetente kedden Arató Zsolt és Arató-Franyó Lívia várja a Kijáratban, aki a helyi kérdéseket preferálja, azokat pedig Szilágyi Áron a Magtárban. A sportkvíz nevezési díja 2.000 ft/csapat, a többi kvíz ingyenes.

Szerda

A szerdai nap immáron évek óta a Quizzone jegyében telik. A budapesti központú országos kvíz pécsi fordulóira nagyon nagy az érdeklődés – és általában jó eredmények is születnek, ezt bizonyítja a tavalyi országos döntő – emiatt egyazon időpontban két helyszínen, a Kijáratban és a Nappaliban is várják a csapatokat azonos kérdéssorral. Kvízmesteri szerepben Szabó Andrással, Weinhardt Dáviddal és Kajári Zoltánnal találkozhattok. A nevezési díj 800 ft/csapat.

Csütörtök

A csütörtöki nap kissé passzívabb, mint a többi, de azért némi kvízre itt is van lehetőség. Egyrészt – szintén a Kijáratban – havi egy alkalommal egy új kvízbajnokság, a Quiz Cup fordulóin vehettek részt, másrészt ekkor van a Magtár Kvíz „B” napja, ha túl sok a jelentkező. A Quiz Cup nevezési díja 1.500 ft/fő.

Péntek

A legnagyobb változások a pénteki napon történtek, ugyanis a Kalamáris étterem és Arató Zsolték külön utakon folytatták. Zsolték a Sportkvíz mellett kéthetente tartanak általános tematikájú kvízt a Bacchus étteremben, míg a Kalamáris kvíz szintén kéthetente Szegedi Ádámmal folytatódik. A Bacchus kvízek nevezési díja 1.000 ft/fő, amiért hamuban sült pogácsa és egy pohár sör/pezsgő/limonádé jár. A Kalamáris kvíznek nincs nevezési díja.

Szombat

És az idei évben minden hónapban egy szombaton is lehet már kvízezni a Pepitában, szintén Arató Zsolt és Arató-Franyó Lívia szervezésében. A belépődíj 1.000 ft/fő, ha csak a kvízen szeretnétek részt venni, és 2.000 ft/fő, ha az utána lévő bulin. A nevezési díjért cserébe jó hangulatot, magas díjazást és némi rágcsát kaptok.

A legtöbb kvíz pontgyűjtő bajnokságként működik, de minden forduló legjobbja is külön díjazásban részesül. Így akkor is érdemes elmenni, ha nem tudtok vagy nem akartok minden héten kvízre járni.