Az év végére elkészül a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény épületének teljes felújítása és az új látogatóközpont kialakítása – írja a Komlói Újság.

Az egész intézményt megújítják. A pincétől a padlásig, a tetőtér pedig további hasznos négyzetméterekkel bővült a leendő látogatók örömére. A tervek szerint egy új nevet is kapna a létesítmény, amely tükrözné a kibővült programkínálatot, valamint egyszerűsége révén jól beépíthető lenne a reklámkampányokba. Ezt a lehetőséget még mérlegeli az önkormányzat.

Komló Város Önkormányzata állami forrásból valósítja meg az új látogatóközpont kialakítását, amely magába foglalja az épület teljes felújítását, kialakítva új helyiségeket, kiállítótereket, valamint egy modern külalakot, amelyben a belsőépítész a múlt és a jövő anyagfelhasználásait ötvözte. A Geo-Gráf Kft. az installációk telepítésén dolgozik, a szükséges eszközöket a CPM Mobilier Kft. szerzi be, az Art-Innova szakemberei pedig már készítik az egyedi bútorokat a különböző helyiségekbe. A vendégek számára egy új látogatóközpont nyílik, amely a mélyművelésű bánya és a Komlosaurus carbonis koncepciója köré szerveződött.

A beruházás idén elkészül, és egy ünnepélyes átadóra pedig 2024 januárjában lesz.

Borítókép forrása: komloiujsag.hu